Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Vandaag ontvangen we FC Groningen. Na deze wedstrijd telt het seizoen nog twee thuiswedstrijden. Het is snel gegaan. We hebben inmiddels acht competitiewedstrijden op rij gewonnen. En een enorme inhaalslag gemaakt op met name PSV. We gaan afwachten wat FC Twente doet, maar de tweede plek hebben we nu in eigen hand. De komende weken moeten we uitgaan van onze eigen kracht, de wedstrijden hetzelfde benaderen en winnen. Wie het beste met de druk om kan gaan, trekt aan het langste eind.

Dat geldt ook voor de halve finale van het KNVB bekertoernooi. Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf is deze wedstrijd nog niet gespeeld. Ik hoop dat als jullie dit lezen, we ons hebben geplaatst voor de finale. Er zijn in totaal drie toernooien (de Europa League, de competitie en het KNVB bekertoernooi) waarin je als club jaarlijks prijzen kan winnen en dit is daar één van, een hele mooie.

Zelf organiseren we dit jaar voor het eerst de AEGON Future Cup. Aan dit toernooi doen B-elftallen van over de hele wereld mee. Liverpool, FC Bayern Munchen, FC Barcelona, FC Dallas, AC Milan, China U-17, RSC Anderlecht en Ajax zijn van de partij. Op 3, 4 en 5 april verzamelen deze teams zich op de Toekomst om een aantal wedstrijden tegen elkaar te spelen. Ongetwijfeld lopen er tijdens dit toernooi jonge spelers op ons jeugd- en trainingscomplex waarvan we de komende jaren nog veel gaan horen. Op www.ajax.nl kun je online kaarten bestellen. Op zaterdag kost een kaartje 5 euro en op zondag en paasmaandag kost een kaartje 7,50 euro. Dit is een uitgelezen kans om én een aantal topteams te zien én met Pasen iets leuks te doen.

Zoals ik al vaker heb geschreven is de sfeer in de ArenA dit seizoen fantastisch. Meerdere malen hebben jullie de ploeg erdoorheen gesleept en konden we samen een feestje vieren omdat het resultaat goed was. Wat ook bijdraagt aan de goede sfeer is het gehele programma in het stadion rondom de wedstrijd. Wij doen ons best om met muziek, filmpjes op de schermen en artiesten een goede Amsterdamse voetbalsfeer in de ArenA te creëren. Het geeft mij een prettig gevoel om te zien dat alles en dan bedoel ik de supporters, het elftal, de technische staf en het hele programma zo perfect op elkaar aansluiten.

Dus, maak er vandaag weer een mooie middag van. Iedereen staat er klaar voor. De artiest, het elftal en ook wij, als supporter, hebben er weer zin in. Geniet ervan!

Rik van den Boog
Algemeen directeur

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst