Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Slovan Bratislava alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Vandaag begint ons Europese avontuur. We ontvangen Slovan Bratislava uit Slowakije in de eerste wedstrijd van de play-offronde, die bij winst toegang geeft tot de groepsfase van de Europa League. Inderdaad, twee heel belangrijke wedstrijden, waarvan we de eerste thuis spelen. Er zijn veel opvattingen over wat beter is, eerst thuis spelen of eerst uit. Wat het beste is, is denk ik lastig te zeggen omdat dat persoonlijk is. Feit blijft dat wij vandaag met twaalf man aanwezig zijn en zij niet. Daar moeten we gebruik van maken.

Vorig jaar lukte het om een goede reeks Europese wedstrijden neer te zetten. Ajax overwinterde en speelde tegen sterke tegenstanders als HSV, Fiorentina en Olympique Marseille. Iedereen heeft enorm van deze wedstrijden genoten. De sfeer in het stadion was fantastisch. Door de samenwerking tussen de spelers en de supporters ontstond er een uniek gevoel om te strijden voor de winst.

Tijdens deze wedstrijd is er een zichtbare verandering in het stadion. Deze verandering heeft betrekking op ons stadionprogramma. Omdat wij de supporters die naar het stadion komen om de club te steunen zo belangrijk vinden, doen wij er alles aan om de wedstrijd en alles daaromheen zo interessant mogelijk te maken. We huren artiesten in, vullen de rust met de Fun Games van de Kidsclub en willen jullie overal van op de hoogte houden. Hiervoor gebruiken we de bekende grote schermen aan de noord- en zuidzijden van het stadion. Een van de bestaande schermen is nu vervangen door een nieuw scherm van Sony, dat nog veel groter en beter is. En met als bijkomend voordeel dat op de achterzijde ook beelden worden uitgezonden en je dus niet meer tegen een saaie achterkant zit te kijken. Het tweede scherm wordt ook snel geplaatst. Op die manier kan iedereen in het stadion van de herhaling een mooi doelpunt of een prachtige actie terugzien.

De sfeer in het stadion is belangrijk en we zijn samen bepalend als het hierop aankomt. Wij als club allereerst door het spel en de inzet op het veld, maar ook met bijvoorbeeld het hierboven genoemde stadionprogramma. En jullie bijdrage als supporters is de steun aan het elftal.

Heel veel plezier bij de wedstrijden.


Rik van den Boog
Algemeen Directeur