Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Vandaag staat de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen 2009-2010 op het programma. We trappen af tegen RKC Waalwijk, de club die deze zomer is gepromoveerd en waar onze huidige trainer Martin Jol, voordat hij naar Tottenham Hotspur vertrok, jarenlang zeer goede prestaties heeft neergezet.

Ook dit seizoen presenteren wij u weer met veel genoegen bij iedere thuiswedstrijd de Kick Off. Uit het lezersonderzoek dat wij in de tweede helft van het vorige seizoen onder u gehouden hebben, is naar voren gekomen dat u in overgrote meerderheid de Kick Off mee naar huis neemt om daar nog eens rustig door te nemen of aan anderen te laten lezen. Om die reden hebben wij de Kick Off gewijzigd van formaat, waardoor dit makkelijker is geworden.

Ik ben blij dat het stadion weer gevuld is door jullie aanwezigheid en dat ik kan vaststellen dat we er gezamenlijk weer vol voor gaan. We hebben kortgeleden de 40.000ste seizoenkaart verkocht, dat is elk jaar een mooi moment. Hoe meer vaste volgers we hebben, hoe beter het is. Als club heb je het meeste aan de mensen die je trouw zijn.

Het elftal legt inmiddels het merendeel van de trainingen af op de Toekomst. Het complex is verbouwd waardoor er nu getraind kan worden door zowel onze eerste selectie als door onze jeugdspelers. Op onze website zie je mooie beelden van hoe onder andere het spelershome en de kleedruimtes geworden zijn. Het elftal kan hier in elk geval onder de juiste en gewenste omstandigheden trainingen afwerken en de spelers kunnen zich op die manier beter voorbereiden op de wedstrijd die hen te wachten staat.

We hebben drie nieuwe spelers gekocht. Demy de Zeeuw, Jeroen Verhoeven en Thimothée Atouba hebben onze selectie versterkt. Ik ben trots op de mannen die dit jaar op onze teamfoto staan. Naar mijn idee is er met de spelers, de technische staf, de medische staf en de mensen daar omheen sprake van een balans die belangrijk is voor de club.

Voor ik afsluit, blik ik graag even terug op vorige week. De gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Een club die al enkele seizoenen achter elkaar goed presteert. Een goed begin van ons voetbaljaar. We hebben weinig tot niks weggegeven en geen doelpunten tegen gekregen, dat vind ik het belangrijkste pluspunt. Verbeterpunten werden er natuurlijk ook gesignaleerd, maar ik ben tevreden over deze start.

Tot slot kijk ik vooruit. Ik wil graag kampioen worden dit jaar. Wíj willen graag kampioen worden dit jaar, want ik weet zeker dat ik ook namens jullie spreek als ik dit zeg. Op weg naar dit doel is er voor iedereen een rol. Voor jullie is die heel concreet. Ik ben trots op hoe jullie ons vorig seizoen bij de wedstrijden gesteund hebben, daardoor kregen die wedstrijden meer kleur. Jullie zijn onze twaalfde man, de man die op alle momenten, de goede en de slechte, beslissend kan zijn. Ook in het seizoen dat nu begonnen is!

Graag tot ziens bij alle wedstrijden die we nog gaan spelen, hier in Amsterdam en daarbuiten.

Rik van den Boog
Algemeen directeur