Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Volendam alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Rik van den Boog Rik van den Boog

Beste Ajacieden,
Vandaag staat Ajax - FC Volendam op het programma en daarom heet ik jullie van harte welkom in de ArenA. Een belangrijke wedstrijd, een week na Ajax - Feyenoord en tussen de uit- en de thuiswedstrijd tegen Fiorentina in. Het is heel belangrijk dat iedereen ook deze wedstrijd scherp is.
Vorige week zondag was een mooie dag. We hebben op die dag laten zien hoe sterk we zijn als we onze krachten bundelen. Alle supporters zijn volledig achter het team gaan staan. De sfeeracties lieten werkelijk niks te wensen over. Ik schreef in mijn vorige voorwoord dat we het stadion in Amsterdamse sfeer zouden hullen en daar heeft iedereen aan bijgedragen. Het spandoek met daarop ‘Amsterdam’ en de choreografie voorafgaand aan de wedstrijd waren prachtig en deden menig Ajax-hart sneller kloppen. En de tweede helft van de wedstrijd zorgde ook voor een bonkend hart. Het was erg lang spannend, het elftal heeft strijd geleverd en als team was Ajax absoluut beter dan de tegenstander. Ik sluit me bij onze hoofdtrainer Marco van Basten aan door te zeggen dat dit precies was wat wij nodig hadden op dat moment.
Ondanks alle positieve gevoelens die deze zondag heeft opgeroepen, wil ik hier ook iets benadrukken dat zeker niet goed is. Het gaat me dan om de vele aanhoudingen die door de politie rondom deze wedstrijd zijn verricht. Daarnaast heeft het gedrag van enkele supporters in het sfeervak ertoe geleid dat Ajax en de fanatieke supportersgroep uit dit vak de komende drie thuiswedstrijden geen sfeeracties organiseren. Wij, Ajax, willen dat de strijd die wij leveren altijd sportief van aard is. Op het voetbalveld tussen de spelers, middels positieve ondersteuning vanaf de tribune en door met z’n allen hard te werken aan een perfecte topsportomgeving.
Want dat is waar wij ons met z’n allen in bevinden, een topsportomgeving. Ajax is een club die in alle opzichten op topniveau wil presteren. Omdat dit hoge niveau overal in doorklinkt spreek ik van een klimaat, een topsportklimaat. Hierin wordt alles professioneel en georganiseerd aangepakt, door alle betrokkenen. Iedereen houdt zich aan de regels en we proberen onszelf voortdurend te verbeteren. Het verstoren van de openbare orde of het overtreden van regels in het stadion worden door Ajax dus absoluut afgekeurd.
Ik sluit dit voorwoord positief af omdat wij in dit topsportklimaat al een heel goede weg zijn ingeslagen. We praten met elkaar om problemen op te lossen en zo dingen te verbeteren. We willen progressie boeken. Zo ook bij de wedstrijd die nu gaat beginnen. Ik wens jullie een heel mooie Ajax-middag.
Rik van den Boog
Algemeen directeur AFC Ajax