Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki alle supporters welkom met een column. Lees hier de eerste bijdrage in het seizoen 2010-2011 van de algemeen directeur.

Vandaag staat de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2010-2011 op het programma. Dit is geen wedstrijd in de Eredivisie, we spelen vandaag namelijk tegen PAOK Saloniki. Onze eerste wedstrijd in de voorronde van de UEFA Champions League. Geen halfzacht begin voor ons dus, we moeten en willen direct laten zien dat we er staan. Wat, gezien het verloop van deze zomer, geen makkie is. Met trots kunnen we zeggen dat maar liefst zeven Ajacieden van de huidige selectie actief zijn geweest op het WK, maar dat is nu natuurlijk iets dat niet in ons voordeel werkte toen de voorbereiding van Ajax eind juni startte. Echter, het is mooi dat we met de wedstrijd die we vanavond spelen kans maken op een plek in de UEFA Champions League!

De voorbereiding kende een grillig verloop, maar kreeg vorige week gelukkig een boost toen duidelijk werd dat Martin Jol bij ons bleef. Voor ons is hier eigenlijk geen seconde onduidelijkheid over geweest, wij wilden dat de trainer bij ons zou blijven en hebben dit ook zonder omwegen verwoord. Gelukkig heeft hij hier begrip voor gehad en opnieuw aangegeven wat zijn doelen waren en blijven met Ajax. We deelden zijn zorg en willen net als hij succesvol zijn, plezier maken en meehelpen om een goed elftal te bouwen. Wij steunen hem daar onvoorwaardelijk in.

Veel is terug te voeren op financiën. En het is geen geheim dat onze positie wat dat betreft niet sterk is. We zijn het tij aan het keren door goed op de kosten te letten en te zorgen dat er geld binnenkomt. Het halen van de Champions League helpt enorm bij het wegpoetsen van de verliezen en is dus niet alleen sportief gezien belangrijk. De wedstrijd van vanavond is hierdoor van extra groot belang.

Nog twee weken en dan begint de Nederlandse competitie. Tussendoor spelen we nog tegen landskampioen FC Twente om de Johan Cruijff Schaal. Net als vorig jaar beginnen we de competitie tegen FC Groningen in de Euroborg. De week daarna, op zaterdag 14 augustus, spelen we de eerste competitiewedstrijd thuis, tegen Vitesse. Wij hebben dan ook al de return van de voorronde Champions League gespeeld op woensdag 4 augustus in Griekenland. Schakelen we PAOK uit, dan spelen we nog een voorronde voordat we in de belangrijke poulefase zitten. Schakelt PAOK ons uit, dan moeten we ons richten op de Europa League. Het is duidelijk, we kunnen meteen aan de bak met dit volle en belangrijke programma.

Laat ik niet afsluiten zonder jullie van harte welkom te heten in de Amsterdam ArenA voor het seizoen 2010-2011. De 40.000ste seizoenkaart is alweer een tijdje geleden verkocht, een goed teken. Het betekent dat we veel trouwe fans hebben, en zoals ik vaker heb gezegd, zulke supporters zijn belangrijk voor de club. We gaan opnieuw een prachtig voetbalseizoen tegemoet. Laten we gezamenlijk ons best doen om het nóg mooier te maken dan het vorige. Als dat lukt, weten we allemaal wat dat inhoudt.

Ik zie jullie graag terug bij alle wedstrijden die we in het seizoen 2010-2011 gaan spelen. In Amsterdam, ergens anders in Nederland, of daarbuiten.

Rik van den Boog
Algemeen directeur