Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Roda JC alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

De competitiewedstrijd Ajax - Willem II staat op het programma. Veel supporters hebben de blik al op de Champions League gericht. Aanstaande woensdag spelen we in Madrid tegen de ‘Koninklijke’. Dat we de poulefase bereikt hebben, kent veel voordelen, maar het brengt ook valkuilen met zich mee.

Nadat we de openingswedstrijd van de competitie gelijk hadden gespeeld in Groningen, waren de gevoelens gemengd. Er waren mensen die het een terechte uitslag vonden, maar er werd ook gezegd dat je het bij een 0-2-voorsprong nooit meer weg mag geven. Wat ik belangrijker vind, is dat we sindsdien onze competitiewedstrijden hebben gewonnen. We zijn medekoploper in de Eredivisie en zijn het aan onze stand verplicht dat we ook vanavond winnen. Onderschatting ligt op de loer, zeker nu de ‘nummer laatst’ naar de ArenA komt. Het is aan Martin Jol en zijn mannen om te bewijzen dat de spelers hun vizier op deze competitiewedstrijd gericht hebben en dat zij nog niet met Real Madrid bezig zijn, hoe verleidelijk dat ook is.

Onze cijfers in de competitie zijn opzienbarend. We zijn al 22 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag was in Utrecht; we praten dan over december 2009. Thuis zijn we bijna een jaar langer, sinds januari 2009 (Heerenveen) ongeslagen, een serie van maar liefst 26 wedstrijden. De statistieken leren ons ook dat Luis Suarez graag scoort tegen Willem II. Iedereen heeft genoten van het samenspel tussen Luis en zijn kompaan voorin, Mounir El Hamdoui, in de laatste thuiswedstrijd tegen Roda JC. Mij maakt het niet uit wie ze maakt, als we maar winnen en als de spelers maar oog hebben voor elkaar. Dat laatste maakte veel doelpunten die we de laatste weken scoorden zo bijzonder.

Ik heb op deze plek al vaak gezegd hoe geweldig ik onze supporters vind. Dat bijna driekwart van de seizoenkaarthouders hun ‘eigen’ stoel hebben gekocht voor de drie thuiswedstrijden in de UEFA Champions League, vind ik geweldig. Ik heb veel zin in de -minimaal - zes wedstrijden die we in Europees verband gaan spelen. Goed voor de naam van de club, mooi voor de supporters, belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers en als de resultaten goed zijn betekent het ook een extra impuls voor de clubkas. Ik stap nu in de valkuil door toch weer over de Champions League te beginnen, terwijl we vanavond een Eredivisiewedstrijd spelen. Het is maar goed dat ik niet een van de spelers ben, want van hen wordt vanavond verwacht dat ze gefocust zijn.

Als we volgende week donderdag terugkomen uit Madrid staat een paar dagen later de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Feyenoord speelt geen Europees voetbal meer en zal dus na dit weekend al met de Klassieker bezig zijn. Ook de weken die volgen zijn druk en dus zwaar voor onze spelers. Het is leuk om op drie fronten actief te zijn, maar het is geen gemakkelijke opgave.

Ik wens jullie veel plezier toe bij de wedstrijd van vanavond. Er zullen nog diverse zaterdagavonden volgen dat we in de ArenA zitten. Dat is dan weer met dank aan de Champions League!

Rik van den Boog
Algemeen directeur