Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de Europa League-wedstrijd tegen Juventus alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Onze laatste thuiswedstrijd wonnen we met 3-0 van FC Twente. Een prachtige wedstrijd met een geweldige sfeer in het stadion. Er is gevochten op het veld, de sfeeracties waren super en het is bijna geen seconde stil geweest in het stadion. Afgelopen zaterdagavond wonnen we van sc Heerenveen. Een lastig uitduel, maar we deden waar we voor kwamen; winnen.

Met deze punten op zak, kijk ik graag vooruit. We ontvangen Juventus en Vitesse. Twee verschillende clubs, in verschillende competities. Ons doel is hetzelfde. Hier, in de Amsterdam ArenA, van beide ploegen winnen. Tegen de ‘Oude Dame’ hebben we op het internationale toneel vaker gespeeld. Daar zijn wedstrijden bij waar je met weemoed aan terug kan denken. In 1973 behaalde Ajax een van zijn grootste successen, het winnen van de Europa Cup 1, door Juventus te verslaan. Tijden zijn veranderd, maar het zou mooi zijn als we het waardevolle Ajax-imago op Europees niveau hoog kunnen houden door opnieuw van ze te winnen. De wedstrijd is helemaal uitverkocht, net als ons supportersvak in Turijn volgende week.

Tegen Vitesse speelt een ander verhaal, dat van de competitie. De laatste twee maanden komen in zicht en de spanning stijgt. Er is een gat, maar we kijken omhoog. We hebben, zoals Martin Jol dat ook al zei, een tikje uitgedeeld door tegen FC Twente te laten zien wat we kunnen. Als we fel en gretig spelen zijn we ijzersterk. Als de support blijft zoals die het hele seizoen al is, zal dat ervoor zorgen dat we weer met een mannetje extra aan de wedstrijd beginnen.

Ik heb het vaak gehad over doorstroming van talenten. In dat kader meld ik dat tijdens de krokusvakantie de talentendagen weer op de Toekomst plaatsvinden. Kijk op onze website voor meer informatie hierover.

Het Supportershome wordt verplaatst. In overeenstemming met de gemeente, Stichting exploitatie Supportershome en de Amsterdam ArenA hebben we een nieuwe bestemming gevonden. Aan de zuidoostzijde van het transferium wordt ruimte gemaakt om het home te huisvesten. We zijn tevreden met dit resultaat van veel uren denkwerk en overleg.

Afgelopen week spraken de 18 Eredivisieclubs samen met de ECV en andere partijen die direct betrokken zijn bij het betaalde voetbal, over de slechte financiële situatie waarin we zitten. Het is goed dat we de koppen bij elkaar steken om grotere problemen te voorkomen. Ajax is een gezonde club maar we moeten scherp aan de wind zeilen om het financiële plaatje te verbeteren. We hebben te veel lang doorlopende contracten met spelers die geen bepalende rol hebben.

En dan nu naar de wedstrijd, dat is waar het per slot van rekening allemaal om draait. Veel plezier!

Rik van den Boog
Algemeen directeur