Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.


Beste Ajacieden,
Vandaag spelen we tegen De Graafschap en we gaan ons vanaf de eerste tot de laatste minuut helemaal geven om de overwinning in dit competitieduel te behalen.
Zoals hoofdtrainer Marco van Basten op deze plek al eens aangaf, aan het begin van dit seizoen speelden we mee op drie niveaus. Het KNVB Bekertoernooi, de UEFA Cup en in de competitie van de Eredivisie. In dit voorwoord wil ik eens dieper ingaan op de competitie. Dit podium staat gevoelsmatig voor veel mensen het dichtst bij, in de competitie kennen we onze concurrenten goed en hebben we met velen van hen een strijdbaar verleden. We houden elke week nauwlettend in de gaten wat we zelf doen en we volgen de prestaties van onze nationale rivalen. Over de resultaten praten we met vrienden, buren en collega’s. We analyseren wedstrijden, geven adviezen, bespreken de schoonheid van een actie of een doelpunt en kraken bepaalde beslissingen af. We hebben het over de teamprestatie of over de individuele actie. In al deze gesprekken gaat het over pure voetbalkwaliteit en over keiharde inzet. Het is elk weekend een hele beleving, die competitie.
Aan het begin van elk seizoen zetten we hoog in met de club. Dat is iets wat we zelf willen, onszelf een doel stellen en dat nastreven. We willen op alle drie niveaus een goede prestatie leveren en een mooi resultaat neerzetten. Het is duidelijk, dat, wanneer je hoog inzet, kwaliteit en inzet even belangrijk zijn! Daar zijn ook de spelers zich goed van bewust. Het is algemeen bekend dat alle clubs in Nederland zich extra opladen als er een duel tegen Ajax op het programma staat. Om die reden is het absolute noodzaak dat wij ons elke keer tot de top opladen en motiveren voor de wedstrijd die gaat komen. Elke wedstrijd is belangrijk en daarom mogen we van de spelers verwachten, lees: ‘eisen’, dat zij zich voor de volle honderd procent inzetten.
Ik weet dat de spelers dit doen en ook bij elke training die wordt afgewerkt. Ik zie de beleving en passie bij de spelers om kwalitatief goed voetbal te leveren. Toch is het altijd even afwachten of het er op het veld uitkomt omdat er tussen de lijnen ook nog andere zaken meespelen zoals vorm van de dag en van de tegenspeler.
Daarom heb ik weer zin in deze wedstrijd, omdat ik uitkijk naar voetbalkwaliteit en inzet. Inzet van de spelers, mezelf en de inzet van de supporters!
Rik van den Boog
Algemeen directeur