Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen NEC alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden

Met een behoorlijke kater keerden we terug van Utrecht - Ajax. ’s Avonds zat ik bij NOS Studio Voetbal en daar lieten ze zien hoe vorig seizoen na zestien wedstrijden de topdrie eruit zag ten opzichte van nu. De uiteindelijke kampioen AZ had toen 38 punten en stond bovenaan. Wij stonden tweede met evenveel punten als nu, namelijk 35. Slechts drie punten achter de koploper. Kijk je naar de stand van nu dan kun je concluderen dat FC Twente met 44 punten en PSV met 42 punten uit zestien wedstrijden het dus tot op heden buitensporig goed doen.

Ik richt me op Ajax. We hebben Martin Jol destijds in Hamburg gevraagd om naar Amsterdam te komen met als belangrijkste doelstelling de spelers verder te ontwikkelen. Natuurlijk willen we kampioen worden, maar progressie boeken met het team en binnen de organisatie is minstens zo belangrijk. Het is te kort door de bocht om nu te zeggen dat we op evenveel punten staan en niks hebben bereikt wat betreft ontwikkeling op het veld. We scoren veel meer doelpunten en krijgen minder tegen. De meeste wedstrijden zijn leuker om te zien dan voorgaande jaren, met name thuiswedstrijden in de ArenA. Ik geniet het meest van de wedstrijden waar Martin Jol met zeven of acht spelers uit de eigen opleiding aantreedt. Dat komt namelijk zeer geregeld voor, in zowel de nationale competitie als in de Europa League. De meeste spelers ontwikkelen zich enorm. Dat is een goed teken.

We spelen tegen NEC voor het eerst met de Jabulani, de nieuwe wedstrijdbal van onze sponsor adidas waarmee ook op het WK wordt gespeeld. Eindelijk weer eens een wedstrijd op vrijdagavond. Dan kunnen wij een keer kijken hoe de andere clubs het de rest van het weekend doen. Meestal is het andersom.

Onze tweede thuiswedstrijd is meteen ook de laatste thuiswedstrijd van 2009. Donderdag 17 december, Ajax - Anderlecht. Onze doelstelling was overwinteren in Europa. Die hebben we gehaald, dankzij onze overwinning in Timisoara. Nu eerste worden in de poule en het kalenderjaar voor onze eigen supporters goed afsluiten.

Ik bedank namens de hele club iedereen die Ajax het afgelopen jaar gesteund heeft bij onze wedstrijden. We boeken niet alleen progressie op het veld, maar in het hele stadion. De sfeer is over het algemeen uitstekend en de spelers voelen daadwerkelijk steun vanaf de tribunes.
Ook na afloop wordt het steeds leuker. Een van de plekken waar het na afloop gezellig is, is het Ajax Life Café, op locatie Vak 111. Daar kun je met andere Ajacieden nog even rustig napraten over de wedstrijd of over heel 2009.

Ik wens jullie een leuke, gezellige decembermaand en alvast de beste wensen voor 2010. Maar nu eerst: heel veel plezier bij de wedstrijden.

Rik van den Boog
Algemeen directeur