Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen AZ alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Welkom terug in de Arena. De winterstop zit erop, het trainingskamp in Portugal is geweest en we hebben de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft al weer gespeeld. Het is aan de late kant, maar ik maak toch graag van deze gelegenheid gebruik om iedereen een voorspoedig 2010 te wensen. Een jaar met mooie sportieve resultaten. Als ik het heb over komend jaar spreek ik uiteraard over twee seizoenen, de laatste helft van dit seizoen en de eerste helft van komend seizoen. Dit doe ik omdat ik wil benadrukken dat Ajax een club is in ontwikkeling. En als je in ontwikkeling bent, kijk je verder.

Tijdens de veranderingen die we doorvoeren, moeten de resultaten echter wel goed blijven. Ik heb het standpunt, dat we een club in ontwikkeling zijn, de laatste tijd een paar keer in de media naar voren gebracht. Dit doe ik voor de club. Als algemeen directeur hoort het bij je rol om namens de club af en toe naar buiten te treden en vragen te beantwoorden. Ik wil onderstrepen dat het niet om mij draait, maar om Ajax. En dat zijn wij met z’n allen. Wij, iedereen die nu in het stadion is. Ik vind het belangrijk dat ik, met dat wat ik zeg, ook verwoord wat wij allemaal vinden.

Er is veel gebeurd de afgelopen tijd. We hebben een bijdrage geleverd aan het steunen van Haïti door het overmaken van geld. AEGON en de spelersgroep hebben dit ook gedaan. Stichting Haïti-contact organiseerde een bijeenkomst. Maison van den Boer, de Amsterdam ArenA en Ajax hielpen daarbij. Ik vind deze steun noodzakelijk. We moeten allemaal bijdragen aan de maatschappij. Zeker een club als Ajax. Wij zijn een gevestigde naam en vervullen een voorbeeldrol. Daar moeten we ons elke dag van bewust zijn, als club en als individu.

Christian Eriksen maakte afgelopen weekend zijn debuut. Ik vind het altijd een mooi moment wanneer een jonge speler voor het eerst zijn opwachting maakt. Het staat juist voor die ontwikkeling waar ik het over heb. Het geeft eigenlijk twee dingen aan, namelijk dat er talent is en potentie. Er is nog een mooie en lange weg te gaan. Een weg om te leren, te vallen en weer op te staan en uiteindelijk het doel waar je naar streeft, te behalen.

Een van onze doelen is het winnen van de beker. Woensdag 27 januari spelen we thuis de bekerwedstrijd tegen NEC. Het is een belangrijke wedstrijd, we spelen inmiddels alweer de kwartfinale en daarmee is het einddoel in zicht. Kortom, het is hartstikke spannend. De wedstrijd is verplaatst naar 18.30 uur en er is geen clubcardverplichting. Daardoor kan iedereen de wedstrijd bezoeken. Voor gezinnen wellicht een uitgelezen kans om gezamenlijk een spannende wedstrijd van Ajax mee te maken. Of om iemand mee te nemen die nog nooit bij Ajax is geweest. Kijk op Ajax.nl voor meer informatie over de kaartverkoop.

Voor onze mediarelaties zijn in het stadion wat zaken aangepast, zodat ze hun werk nog beter kunnen doen. Tijdens die veranderingen op de perstribune hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om op die plek het Ajax-karakter van het stadion te vergroten. Als club in ontwikkeling spelen ook dit soort relatief kleine zaken een rol. Kijk maar eens vanaf je plek naar de perstribune, ik weet zeker dat jullie het kunnen waarderen.

Deze zondag ontvangen we AZ, de landskampioen van vorig jaar. Een mooi duel om de tweede seizoenshelft thuis mee te beginnen.

Ik wens jullie veel plezier bij de wedstrijd.

Rik van den Boog
Algemeen directeur

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst