Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Vandaag staat Ajax - Feyenoord op ons programma. De wedstrijd waar wij allemaal naar uit hebben gekeken. Nu geldt dat voor veel wedstrijden, maar de Klassieker blijft speciaal. Op een positieve manier. Het is bijzonder dat twee clubs samen zo’n lange en uitgebreide geschiedenis hebben. Dat is waardevol voor de clubs en voor het Nederlandse voetbal. Ik weet ook dat deze wedstrijd onder sommigen van ons anders leeft, helaas niet op een positieve manier. Ik wil daarover maar één ding zeggen: ik vind dat jammer. Rivaliteit in topsport is iets moois, maar alleen als iedereen respect heeft voor elkaar. Dat wil ik hier nog eens goed benadrukken, want we spelen vandaag zonder uitsupporters. Dit is een direct gevolg van het gebrek aan respect dat een deel van beide supportersgroepen voor elkaar heeft. Een duel zonder uitsupporters is niet compleet. Dat ons elftal later dit seizoen afreist naar Rotterdam en dat onze supporters daar niet bij zijn, vind ik niet kloppen. Laten we er daarom gezamenlijk voor zorgen dat dit niet meer nodig is. Denk vooral aan het aanmoedigen van je eigen club, dat is het allerbelangrijkste.

We zijn bezig aan een goede reeks wedstrijden. We treffen zware tegenstanders, maar laten zien dat we daar tegen zijn opgewassen. De wedstrijd van vorige week zondag tegen AZ was spectaculair. Het is goed om te zien dat het elftal zich na een slechte eerste helft heeft weten op te richten en een goede tweede helft heeft neergezet. Het toont veerkracht en dat is heel belangrijk als je wilt meedoen om de titel. Er staan ons de komende weken nog een paar pittige duels te wachten. Te beginnen bij vandaag uiteraard. Vervolgens spelen we in Zagreb voor de Europa League. Drie dagen daarna reizen we af naar Twente. Willen we deze goede reeks voortzetten, dan moeten we daar hard voor blijven werken. Op het veld en daarbuiten. Dit programma liegt er niet om, maar we hebben goede eerste stappen gezet.

Waar we gezamenlijk ook hard voor moeten werken is dat we een gezonde club blijven. Er staat in de kranten veel over clubs die in de problemen raken, ook in Nederland. Deze maand hebben we onze jaarcijfers gepresenteerd en het is duidelijk dat we goed op moeten letten. Net als op het veld moeten we ook achter de schermen altijd scherp blijven met elkaar. We moeten goed in de gaten houden hoeveel geld we uitgeven en waaraan we dat doen. En we moeten zorgen dat er genoeg geld binnenkomt. Het winnen van wedstrijden is heel erg belangrijk als het op het financiële aspect aankomt.

Dus, laten we maar beginnen vandaag! Veel plezier bij deze bijzondere wedstrijd.

Rik van den Boog
Algemeen directeur