Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Zo, dat was spannend. Wat een wedstrijd, daar in Den Haag. We wonnen uiteindelijk met 1-0 door een afstandsschot van Toby Alderweireld in de slotfase. Martin Jol gaf achteraf aan dat het goed was dat de spelers, ondanks dat ze voortdurend uit hun ritme werden gehaald, toch bleven voetballen. Daar ben ik het mee eens. Het zijn drie belangrijke punten in deze eindfase van de competitie. Enerzijds om de tweede plaats vast te houden en anderzijds om het tot het laatst spannend te houden als het aankomt op de titel.

Onze B1 heeft de AEGON Future Cup gewonnen. De eerste editie van dit toernooi voor B-elftallen van over de hele wereld vond afgelopen paasweekend plaats op ons Sportcomplex de Toekomst. Zaterdag en zondag werd gestreden voor de finalewedstrijden op maandag. Liverpool, FC Bayern M√ľnchen, FC Barcelona, FC Dallas, AC Milan, China U-17, RSC Anderlecht en Ajax waren van de partij en onze B-junioren wisten op attractieve wijze te winnen. We hebben alle wedstrijden gewonnen en de nul gehouden. In de spannende finale versloegen we China U-17, een mooie prestatie. Davy Klaassen werd gekozen tot beste speler van het toernooi. Uit handen van Martin Jol, die samen met Luis Suarez de prijsuitreiking van het toernooi deed, kreeg hij de trofee uitgereikt. Een prijs om trots op te zijn te midden van zoveel talent. Naast alle goede prestaties was het ook gewoon gezellig op de Toekomst. Eerste-elftalspelers, trainers, oud-Ajacieden, fans en vele anderen waren aanwezig.

Op ons jeugdcomplex gebeurt veel meer. Zoals jullie op onze website hebben kunnen lezen verandert er een aantal zaken in de organisatie van onze jeugdopleiding. Niet alleen op het personele vlak, maar ook het aantal uren en de manier van invulling van de trainingen wordt uitgebreid. We gaan de arbeidsintensiteit verhogen. Want wat bijvoorbeeld Sven Kramer en Lionel Messi kunnen, namelijk al op hun 22ste op hun top zitten, dat is een voorbeeld voor onze grote voetbaltalenten. En het is aan de technische en begeleidende staf van onze opleiding om daar de aanzet toe te geven. Ik blijf herhalen: de jeugdopleiding is goed, maar kan nog veel beter.

We strijden met ons eerste elftal nog op twee terreinen. Op 25 april spelen we de finale van het KNVB Bekertoernooi. In totaal hebben we deze mooie prijs nu 17 maal behaald. Ik zeg: hoogste tijd voor de 18de keer. Op ons competitieprogramma staan nog vier wedstrijden. Vandaag komt VVV-Venlo bij ons op bezoek. Over twee weken, op zondag 18 april ontvangen we Heracles Almelo. Dat is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Al een aantal wedstrijden op rij is ons stadion zo goed als uitverkocht. Steeds vullen we met ruim 50.000 Ajacieden het stadion. Evenementen waar zoveel mensen op afkomen zijn zeldzaam in Nederland. Ik ben er trots op.

Veel plezier bij de wedstrijd van vandaag.

Rik van den Boog
Algemeen directeur

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst