Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Willem II alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Vandaag staat de wedstrijd tegen Willem II op ons programma. We ontvangen de ploeg uit Tilburg op deze zaterdagavond in een wederom goed gevulde ArenA.

We beginnen er bijna aan te wennen, het feit dat onze internationals één keer per maand met hun nationale elftal mee zijn en niet kunnen trainen bij Ajax. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar één ding is duidelijk. Voor de club is het mooi dat spelers worden geselecteerd in hun nationale elftallen, maar voor de trainer is het lastig. Zijn trainingsprogramma, planning en ontwikkeling doorzetten als een groot deel van de selectie ontbreekt, is moeilijk. Dit is een nadeel ten opzichte van clubs waar de selecties compleet blijven. Het is elke keer aan de trainer en het elftal de schone taak om de draad zo snel mogelijk weer op te pakken.

Zoals jullie allemaal waarschijnlijk hebben gelezen, heeft John van ’t Schip een nieuwe baan als hoofdtrainer bij de Australische club Melbourne Heart. Voor John is dit een bijzondere uitdaging. Hij kan als hoofdtrainer aan de slag bij een club met mooie toekomstplannen. Ik vind het jammer dat deze Ajacied de club verlaat, maar gun het hem van harte. Ik wens hem, en jullie denk ik met mij, veel succes aan de andere kant van de wereld. We zien elkaar zeker weer een keer terug, want eens Ajacied, altijd Ajacied.

In de Europa League vervolgen we gestaag onze weg. Inmiddels hebben we tegen Anderlecht gespeeld in België en ontvangen we Dinamo Zagreb donderdagavond 22 oktober 2009 in De ArenA. Tegen Anderlecht speelden we uiteindelijk gelijk. Gezien het verloop van de wedstrijd was dit een teleurstellende uitslag. We lieten daar goed voetbal zien en dat op Europees niveau. Toch biedt deze uitslag nog volop perspectief. We hebben de komende wedstrijden de mogelijkheid om te laten zien wat ons doel is. Het spreekt voor zich dat we hierbij jullie steun kunnen gebruiken. Zonder het gejuich bij een doelpunt, maar vooral zonder de motivatie vanaf de tribune, als het even wat minder gaat, is het winnen van wedstrijden een stuk lastiger. Dus kom naar het stadion om onze club te steunen en een spannende wedstrijd te zien.

We spelen vandaag een avondwedstrijd, op zaterdag. Normaal spelen we op zondagmiddag en zo’n avondwedstrijd brengt toch een andere sfeer met zich mee. Laten we er een mooie Amsterdamse zaterdagavond van maken.

Veel plezier bij de wedstrijd!

Rik van den Boog
Algemeen directeur