Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van deze thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Rik van den Boog Rik van den Boog

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom bij de eerste thuiswedstrijd van dit jaar, Ajax - sc Heerenveen. Zoals jullie wellicht weten ben ik op 1 januari van dit kalenderjaar begonnen als algemeen directeur van Ajax. Als speler en als supporter ken ik de club al. In mijn rol als algemeen directeur heb ik mij de laatste tijd nog beter in deze mooie club verdiept. Wat ik allemaal tegen ben gekomen heeft mij een goed gevoel bezorgd. Om dat gevoel te beschrijven kan ik het beste een vergelijking maken met het gevoel dat je krijgt als je op een avond als vanavond het volle stadion in kijkt.

Als je aan de slag gaat als algemeen directeur van Ajax is het naar mijn mening belangrijk dat je een visie hebt, dat je weet welke koers je wilt varen. Er is voor mij een aantal punten belangrijk. Ten eerste is dat de jeugd van deze club. Ajax staat bekend om zijn goede jeugdopleiding. Vanwege de goede faciliteiten, de professionaliteit van de trainersstaf en de begeleiding, en de grote talenten die de club voortbrengt. De jeugd is de toekomst, dus het is duidelijk dat de jeugdacademie een grote rol speelt in de plannen die ik heb.

Als tweede wil ik de nadruk leggen op het begrip ‘willen’. Dit klinkt misschien abstract, maar dat is het zeker niet. In het verleden werd er wel eens gesproken over ‘moeten’. Ajax moet dit en Ajax moet dat. Het is natuurlijk: Ajax wil dit en Ajax wil dat. We willen kampioen worden. Heel graag zelfs. Tot slot is het belangrijk dat we alles wat we willen, samen willen doen. Samen sta je sterk is een uitspraak die naar mijn mening opgaat voor deze club. Door met elkaar te werken, elkaar te steunen en te respecteren en door met elkaar te communiceren. Allemaal voor de club. Dan zullen we onze doelen sneller bereiken.

Deze wedstrijden zijn daar een simpel en goed voorbeeld van. Samen gaan we strijden voor de overwinning. Iedereen weet wat hem of haar te doen staat, daarover bestaat geen onduidelijkheid. Wij zorgen voor de faciliteiten, de spelers strijden voor elke bal en de supporters steunen hen door dik en dun. Dat is een wisselwerking. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Dat is belangrijk want duidelijkheid geeft rust.

We hebben een spannende periode voor de boeg. Een fase die ik, samen met jullie, met vertrouwen tegemoet zie. We treffen sc Heerenveen en Heracles Almelo tegenover ons in de ArenA. In februari ontvangen we onder andere Feyenoord en Fiorentina. Laten we alle wedstrijden als twaalfde man achter het elftal gaan staan om ervoor te zorgen dat we dit seizoen kunnen afsluiten zoals wij dat wìllen.

Rik van den Boog
Algemeen directeur AFC Ajax