Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Vitesse alle supporters welkom met een column in de Kick Off. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Vitesse is vandaag de tegenstander. De club uit Arnhem is met een klinkende thuiszege het seizoen begonnen, 3-1 tegen ADO Den Haag. Wij dachten de buit in Groningen ook binnen te hebben, maar moesten uiteindelijk met een gelijkspel genoegen nemen. Dat voelt bij Ajax altijd als een nederlaag. Dat moet zo blijven, want we zijn een ambitieuze club. Al hebben we het gelijke spel in Griekenland tegen PAOK gevierd als een overwinning, want daarmee bereikten we de laatste voorronde om in de poulefase van de UEFA Champions League uit te kunnen komen.

De Nederlandse WK-gangers hebben na FC Groningen - Ajax enkele dagen vrij gekregen van Martin Jol. Dit hadden ze echt nodig en ze verdienden het. De terugkomstdatum van onze WK-gangers en de speelkalender laten het niet toe om veel als complete groep te trainen, laat staan dat we van een ingespeeld elftal kunnen spreken. Desondanks heb ik er alle vertrouwen in dat onze trainer de boel op scherp krijgt om vanavond een goed resultaat neer te zetten.

Het optreden van Mounir El Hamdaoui bij zijn debuut was indrukwekkend. Met twee geweldige goals liet hij meteen zijn klasse zien. Vanavond krijgt het thuispubliek hem voor het eerst te zien. André Ooijer tekende afgelopen week zijn contract bij Ajax. Een ervaren jongen die we er graag bij hebben. Hij is fit, en doet er sinds hij tekende alles aan om ook wedstrijdfit te raken. Een Amsterdammer met een winnaarsmentaliteit. Belangrijk voor onze jonge groep. De definitieve selectie krijgt zo steeds meer vorm.

Wat we goed kunnen gebruiken is steun in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev. Allereerst spelen we de lastige wedstrijd in de Oekraïne, waarna we woensdag 25 augustus om 20.45 uur de return in Amsterdam spelen. Ik hoef niet uit te leggen hoe belangrijk het sportief en financieel gezien is voor onze club om deze lastige horde te nemen. En dat doen we graag samen met zoveel mogelijk supporters.

Maar nu richten we ons op vanavond. Het komt niet vaak voor dat we op zaterdagavond spelen, en dat gebeurt twee keer op rij want volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Roda JC ook op zaterdagavond. Voor veel mensen geldt dat zaterdagavond de gezelligste avond van de week is. Wat mij betreft zorgen we er vanavond en volgende week met zijn allen voor dat het ook daadwerkelijk zo is...

Rik van den Boog
Algemeen directeur