Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Excelsior alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd van vandaag tegen Excelsior is alweer de een-na-laatste thuiswedstrijd van Ajax van dit seizoen. Ik kan er niet omheen, dus wil ik allereerst even een korte toelichting geven op de aankondiging van mijn vertrek, zoals Ajax vorige week na afloop van de zwaar bevochten overwinning tegen NEC in Nijmegen bekendmaakte.

Alle ontwikkelingen rondom het rapport van de technische klankbordgroep en de handelwijze die in mijn optiek niet binnen de normen en waarden van Ajax past, hebben een enorme impact op onze club en de mensen in de organisatie. Maar ook op mij persoonlijk. De ontstane situatie heeft het onmogelijk gemaakt om als eindverantwoordelijke nog belangrijke beslissingen te nemen die over de komende jaren gaan. Hierdoor kan ik mijn functie niet meer naar behoren uitoefenen en heb ik uiteindelijk, met pijn in mijn hart, besloten om per 1 juni aanstaande afscheid te nemen van deze mooie club. Ik maak dit seizoen dus af en volgens mij zijn er momenteel voldoende perspectieven om wat dat betreft wel met een goed gevoel weg te gaan.

Evenals vorig jaar is het vlak voor het eind van de competitie weer reuze spannend in de top van de Eredivisie. Ikzelf had eerlijk gezegd een aantal weken terug geen geloof meer in het kampioenschap. Maar met nog drie wedstrijden te gaan hebben we op dit moment zowel PSV als FC Twente tot op één punt weten te naderen. De concurrenten laten dus ook punten liggen en dat was nou juist waarom het ons vorig jaar niet lukte op de eerste plaats te eindigen. De kaarten worden nu anders geschud en dat biedt vooruitzichten. Wat betreft het bereiken van de tweede plaats hebben we het in eigen hand, met op de slotdag de thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. Maar liever kijk ik naar de eerste plek.

Het is in beide gevallen natuurlijk wel zaak om de twee tussenliggende wedstrijden winnend af te sluiten. Allereerst vandaag tegen Excelsior, een wedstrijd waarbij we het aan onze stand verplicht zijn om de punten te pakken. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Heerenveen. Zo op papier ziet ons programma er gunstiger uit dan dat van onze concurrenten, maar in deze fase van de competitie is geen wedstrijd hetzelfde.

Dan hebben we natuurlijk vlak voor het competitieslot de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip, op 8 mei. Ook dan dienen we af te rekenen met FC Twente. Geen gemakkelijke klus, maar een finale spelen is natuurlijk nooit simpel. Ik heb er vertrouwen in dat we de beker dit jaar zullen prolongeren. Van de 17.500 kaarten voor Ajacieden waren er begin deze week 10.000 verkocht. Ik hoop en reken op veel van onze supporters in de Kuip, dan kan het een mooi voetbalfeest worden.

Tot slot nog even wat anders. Dit paasweekend staat ons jeugdopleidingscomplex in het teken van de AEGON Future Cup. Teams van over de hele wereld strijden in de tweede editie van dit toernooi voor B-junioren om de felbegeerde titel. Morgen, maandag 25 april, is de finaledag op sportpark de Toekomst. Naast fantastisch voetbal vol potentie zijn er tal van andere activiteiten, waaraan onze supportersvereniging ook een belangrijk steentje bijdraagt. Wij vinden het leuk als u daar ook een kijkje gaat nemen.

Voor nu wens ik u allen in ieder geval heel veel plezier bij de wedstrijd van vandaag!

Rik van den Boog
Algemeen directeur