Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.


Welkom bij Ajax - Feyenoord. Een spannende wedstrijd waar veel mensen met extra aandacht naar zullen kijken. Voordat we aftrappen, wil ik graag even met jullie terugkijken. Terugkijken op een aantal bewogen dagen. Er is veel gebeurd, wat ons allemaal heeft beziggehouden. We hoeven er geen doekjes om te winden, het is ontzettend jammer - en dan druk ik me netjes uit - dat we de afgelopen wedstrijden niet hebben weten te winnen. Winst is iets waar wij allemaal op inzetten en waar wij allemaal naartoe leven. Echter, een zekerheid is er nooit.
Pijnlijk, maar het is zo. Het heeft naar mijn mening geen zin om bij de pakken neer te zitten en passief te zijn. En het is ook niet nodig om in paniek te raken en boos te worden. Wij zijn een voetbalclub met een rijke historie, veel ervaring en een mooie toekomst. Dat bereiken we door elke dag te bouwen en zoals ik al eerder heb gezegd, door samen voor hetzelfde doel te vechten.
De supportersdelegatie die afgelopen maandag bij ons was, drukte ons nog eens extra met de neus op de feiten. Deze jongens, maar ook de supporters die ik de afgelopen week op andere plekken sprak, leven voor Ajax. Zij vragen ons terecht om er altijd alles aan te doen om te winnen. Ook uit de vele e-mails die binnen zijn gekomen blijkt dat er heel veel mensen met ons meebalen over het puntenverlies van de afgelopen weken.
Ik wil herhalen wat ik in mijn vorige voorwoord heb gezegd. Dat het me is opgevallen dat er een goede basis ligt bij Ajax. Een fundament om progressie te boeken. Dit fundament kan ons juist nu helpen. We praten met elkaar en we luisteren naar elkaar zodat we elkaar begrijpen en kunnen helpen. We zetten gezamenlijk de schouders eronder om een goede weg te vinden. Waarbij ieder zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Directie, staf, spelers, supporters; iedereen.
Vandaag spelen we tegen Feyenoord, volgende week tegen Fiorentina in Italië en daarna ontvangen we FC Volendam. Drie heel verschillende tegenstanders, maar ons doel is hetzelfde: Samen strijden voor succes, van elkaar leren en beter worden.
Rik van den Boog
Algemeen Directeur AFC Ajax