Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Willem II alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.


Beste Ajacieden,
We weten het allemaal: het is heel belangrijk dat we dit seizoen tweede worden. Volgend seizoen willen we beginnen met uitzicht op Champions Leaguevoetbal, dat is ons doel. We hebben dit seizoen mogen ervaren hoe fantastisch het is om op Europees niveau wedstrijden te spelen, en de honger naar het hoogste niveau is hierdoor alleen maar toegenomen. We hebben vorige week goede zaken gedaan met het oog op het behalen van deze tweede plaats. Vandaag gaan we onze jacht naar dit mooie Europese podium, en dus op de tweede plek, voortzetten.
Tweede worden en goed presteren in de voorronde van de Champions League is natuurlijk dé manier om onze honger naar Europees voetbal op het hoogste niveau te stillen. Om deze prestatie te leveren, moeten we zorgen dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn. We zijn elke dag bezig om alle faciliteiten te optimaliseren. Een belangrijke stap in de goede richting is het optimaliseren van onze sponsorcontracten. Zo werken we goed samen met AEGON en adidas. Samenwerkingsverbanden om trots op te zijn. Met onze kledingsponsor hebben we al jaren een zeer goede relatie. Voor een voetbalclub op het hoogste niveau is dat belangrijk. Iedereen herkent adidas aan de drie strepen op de kleding en op de schoenen. Wie goed oplet en verder denkt, kan ook goed voetbal herkennen aan drie strepen. De spelers van AC Milan, Real Madrid, Liverpool en Chelsea dragen de strepen zichtbaar op hun tenue. Ajax speelt al jaren met de strepen in uitwedstrijden in Nederland en in alle Europese duels. Geheel op onze eigen manier introduceren wij de strepen ook op het thuisshirt voor komend seizoen. De strepen komen niet op de hele mouw, zoals her en der wordt beweerd, maar op de schouder. Bij de keuze hebben we samen met adidas diverse afwegingen gemaakt. Er is met respect naar het shirt gekeken. Ajax heeft een fantastisch en vooral herkenbaar shirt, dat moet zo blijven. Er is gewikt en gewogen waarbij het hart en het gevoel sprak, en dat moest in harmonie komen met het gezonde verstand, dus onze ambitie.
En wij hebben een bepaalde ambitie. Tijdens een interview werd mij gevraagd of Ajax ooit nog de Champions League kon winnen. Op zo’n vraag ga ik dus geen ‘nee’ zeggen. Al was het alleen maar omdat je als club ambitieus moet en wil zijn. Om een cliché te gebruiken: stilstand is achteruitgang. Juist omdat wij hongerig en ambitieus zijn, blijven we voortdurend in beweging en maken we vernieuwende beslissingen die goed zijn voor de toekomst van de club.
Na de ‘paaswedstrijd’ van vandaag tegen Willem II staat ons nog een aantal mooie wedstrijden te wachten. We ontvangen AZ en FC Twente en we reizen nog af naar Eindhoven en Sparta Rotterdam. Als jullie dezelfde honger hebben naar Champions League voetbal als ik, nodig ik jullie van harte uit om op 26 april, het thuisduel tegen AZ, en op 10 mei, de laatste competitiewedstrijd thuis tegen FC Twente, het elftal aan te komen moedigen.
Rik van den Boog
Algemeen directeur