Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de halve finale van de KNVB Beker tegen RKC Waalwijk alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Via deze weg wil ik iedereen van harte welkom heten bij Ajax. Deze keer combineren we de Kick Off voor twee verschillende thuiswedstrijden. Omdat ze vlak na elkaar gespeeld worden, kiezen we uit praktisch en financieel oogpunt voor deze aanpak.

Ik heb het de afgelopen periode al vaker gezegd; het zijn drukke tijden voor Ajax. Zo ook deze week, waarin we wederom twee belangrijke wedstrijden spelen. De eerste tegen RKC Waalwijk, waarbij een plaats in de finale van de KNVB Beker op het spel staat. Natuurlijk zijn we het als Ajax aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Maar ook tegen een tegenstander uit de Jupiler League, waarin RKC het overigens prima doet, zullen we de mouwen dienen op te stropen om een goed resultaat neer te zetten en bij voorkeur ook het publiek op de banken te krijgen.

Het tweede treffen van deze week is thuis tegen AZ. De Alkmaarders versloegen vorige week FC Twente en hebben daarmee zelfvertrouwen getankt. Uiteraard waren wij ook tevreden met die uitslag. Het is jammer dat wij vorig weekend niet van PSV hebben gewonnen, maar door het gelijkspel zijn we wel een punt ingelopen op de Tukkers. Daardoor is het verschil met de nummer twee teruggelopen tot ‘slechts’ twee punten. Wij spelen overigens de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen, op zondag 15 mei, thuis tegen FC Twente. Zij kunnen op zondag 8 mei ook onze tegenstander zijn in de bekerfinale in Rotterdam. Maar voordat dat allemaal zover is hebben we nog een aantal hindernissen te nemen, waarvan AZ dus de eerste voor de competitie is.

Naast de strijd in de Eredivisie en om de vaderlandse beker, doen we natuurlijk ook nog mee in de UEFA Europa League. In de achtste finale van dit toernooi spelen we aanstaande donderdag, 10 maart, thuis tegen Spartak Moskou. De vrije verkoop voor de thuiswedstrijd is inmiddels gestart, dus iedereen kan een kaartje kopen. Het hoeft geen betoog dat Ajax, met die lastige uitwedstrijd in Moskou nog voor de boeg, thuis een goed resultaat moet neerzetten en dat daar de steun van een volle ArenA een bijdrage toe levert. Indien u ook van plan bent om naar de wedstrijd in Moskou te gaan, denk dan tijdig aan het halen van een visum. Dit is in Rusland vereist.

Zeker als we deze weken goed doorkomen, kun je stellen dat het sportief gezien goed gaat met Ajax. Voor de supporter minder interessant, maar voor Ajax wel heel belangrijk: financieel gezien gaat het ook goed met onze club. Afgelopen maandag hebben we de halfjaarcijfers bekendgemaakt. Een operationele winst van bijna 10 miljoen euro en een netto winst van ruim 2 miljoen euro. Dit is zonder de transferinkomsten van Urby en Luis. En dus blijf ik herhalen: Ajax is een gezonde club, zonder schulden. Tel daarbij op dat we dus nog om drie prijzen meedoen en iedereen weet waarom we met z’n allen trots kunnen zijn op ons Ajax.

Veel plezier bij de wedstrijden!

Rik van den Boog
Algemeen directeur