Menu
'Combiteam' Ajax verslaat FC Volendam

'Combiteam' Ajax verslaat FC Volendam

Een combinatieteam van (vooral) spelers uit Ajax 1 plus spelers uit de selectie van Jong Ajax was vrijdagmiddag met 3-1 te sterk voor FC Volendam. Theo Janssen opende voor rust de score op de Toekomst. Na de pauze waren namens Ajax Jody Lukoki en Siem de Jong trefzeker.

In de interlandperiode, een periode waarin de A-selectie aardig is uitgedund vanwege geselecteerde Ajacieden, trad FC Volendam op de Toekomst aan als welkome sparringpartner. De middenmoter uit de Jupiler League kon blijkbaar ook wel een trainingspartij gebruiken. De Volendammers hadden weinig in te brengen tegen de Ajacieden. Janssen opende in de eerste helft de score uit een piekfijn genomen vrijetrap.

Na de rust sierde Lukoki - al in de eerste helft vervanger van de licht geblesseerde Lorenzo Ebecilio - zijn invalbeurt op met een treffer. De vleugelaanvaller werd daarbij op maat bediend door Dmitry Bulykin. Volendam-spits Jack Tuyp kon in de 66ste minuut iets terugdoen (2-1) namens de ploeg van trainer Gert Kruys. Nadat Bulykin en Lukoki veel kansen op een derde treffer hadden gemist, tekende De Jong in de voorlaatste minuut voor de 3-1. De middenvelder kopte resoluut raak uit een hoekschop van invaller Nicolás Lodeiro.

Zowel Jong Ajax als de Ajacieden uit de A-selectie hebben komend weekend en maandag geen competitieverplichtingen. Ajax - AZ is voor volgende week zaterdag de eerstvolgende competitietopper. Het duel in de Eredivisie wordt vanaf 18:45 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Opstelling Ajax: Cillessen; Ligeon, Van Rhijn, Ooijer, Anita (46. Koppers); De Kamps (61. Boerrigter), De Jong, Janssen (46. Lodeiro); Sulejmani, Bulykin, Ebecilio (38. Lukoki).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Theo Janssen opende de score met een fraaie vrije trap. Theo Janssen opende de score met een fraaie vrije trap.
Dmitry Bulykin werkte hard, maar scoorde niet tegen FC Volendam. Dmitry Bulykin werkte hard, maar scoorde niet tegen FC Volendam.
Siem de Jong bepaalde de eindstand in de slotminuten op 3-1. Siem de Jong bepaalde de eindstand in de slotminuten op 3-1.
Bulykin wordt belaagd door de doelman van FC Volendam. Bulykin wordt belaagd door de doelman van FC Volendam.
De Ajacieden juichten na de drie 'oefentreffers' en oefenzege gepast ingetogen. De Ajacieden juichten na de drie 'oefentreffers' en oefenzege gepast ingetogen.