Menu
Combiteam Ajax verslaat Go Ahead

Combiteam Ajax verslaat Go Ahead

Een combinatieteam van Ajax heeft vrijdagmiddag Go Ahead Eagles verslagen. Achter gesloten deuren op de Toekomst was Ajax in de trainingspartij met 3-1 te sterk. Aras Özbiliz, Lorenzo Ebecilio en Tom Boere scoorden voor Ajax. Go Ahead-speler Patrick Gerritsen scoorde namens de bezoekers.

Net als tijdens de vorige interlandperiode koos Ajax ervoor om een oefenwedstrijd te spelen op de Toekomst. In dit geval was het zelfs nog iets minder officieel dan een oefenwedstrijd, omdat het duel vooraf door zowel Ajax als Go Ahead Eagles als trainingspartij werd aangeduid. Bovendien hadden beide partijen vooraf de wens uitgesproken om de wedstrijd in alle rust zonder toeschouwers en pers te spelen.

Ajax (bestaande uit spelers uit Ajax 1 en Jong Ajax) begon voortvarend op 11-11-’11. Al in de derde minuut bezorgde Özbiliz zijn team een vroege 1-0 voorsprong. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de aanvaller raak. Vervolgens duurde het tot de achttiende minuut voordat het team van aanvoerder Daley Blind de volgende kans kreeg. Lorenzo Ebecilio ging na een combinatie met Dmitry Bulykin kansrijk op het doel van Go Ahead af, maar hij verzuimde de score de verdubbelen. Zes minuten later was ook Mats Rits in de buurt van een doelpunt, maar de Belgische nummer 10 vond keeper Jasper Heusinkveld op zijn weg.

Een toepasselijk beeld op 11-11-'11. Met in de hoofdrol Ajacied Ebecilio en Makoso van Go Ahead. Een toepasselijk beeld op 11-11-'11. Met in de hoofdrol Ajacied Ebecilio en Makoso van Go Ahead.

De wedstrijd, die live op Ajax Exclusive TV te volgen was, werd vanaf de zijlijn door onder meer Derk Boerrigter, Kolbeinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen bekeken. De geblesseerde Ajacieden zagen de score na rust verder oplopen. In de 55e minuut schoot Ebecilio vanuit een vrije trap de 2-0 binnen. Negen minuten later verkleinde Go Ahead-aanvaller Gerritsen de marge tot 2-1. Daardoor maakte de nummer twaalf van de Jupiler League het nog een beetje spannend. Een kwartier voor tijd (en vele wissels later) bepaalde invaller Boere de eindstand op 3-1. De spits van Jong Ajax werkte de bal op aangeven van Ruben Ligeon in het doel.

Frank de Boer keek na afloop ‘zeer tevreden’ terug op de trainingspartij. ,,Tegen FC Volendam (3-1 winst, red.) was ik er vorige keer niet bij. Die oefenwedstrijd was toen teleurstellend verlopen, zo begreep ik. Vanmiddag was dat volledig anders. De spelers hebben hun stinkende best gedaan. Dat resulteerde in aardig wat kansen en mooie aanvallen. Bovendien was het mooi dat veel jongens die normaal gesproken vaak reserve staan weer een wedstrijd tegen een profclub in de benen hebben.”

Zowel de Jong Ajax als de Ajacieden uit de A-selectie hebben komend weekend en maandag geen competitieverplichtingen. Ajax - NAC Breda is zaterdag 19 november de eerstvolgende wedstrijd. Het duel in de Eredivisie wordt vanaf 20:45 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Scoreverloop: 3. Özbiliz, 56. Ebecilio 2-0, 65. Gerritsen 2-1, 75. Boere 3-1.

Opstelling Combiteam Ajax: Cillessen, Ligeon, Van Rhijn, Blind, Koppers, De Kamps, Rits, Serero, Özbiliz, Bulykin (66. Boere), Ebecilio (87. Lukoki).

Opstelling Go Ahead Eagles: Heusinkveld (66. Ter Mate), Karami (66. Antonia), Heerkens, Andersen, Houtkoop (46. Souhuwat), J. Suk (66. Van den Ouweland), Wellenberg, Janota (66. Kamp), Gerritsen, Tarvajarvi (74. Kolder), Makoso.

Bekijk de samenvatting en reacties maandagavond op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Linksback Koppers kwam de hele wedstrijd in actie. Linksback Koppers kwam de hele wedstrijd in actie.
Serero houdt zich staande tussen twee spelers van Go Ahead. Serero houdt zich staande tussen twee spelers van Go Ahead.
Boerrigter (met muts), Sigthórsson en Boilesen bekeken de trainingspartij vanaf de kant. Boerrigter (met muts), Sigthórsson en Boilesen bekeken de trainingspartij vanaf de kant.
Aanvoerder Daley Blind, met tegenover hem Go Ahead-spits Tarvajarvi. Aanvoerder Daley Blind, met tegenover hem Go Ahead-spits Tarvajarvi.
De Boer spoort het combiteam van Ajax aan. De Boer spoort het combiteam van Ajax aan.
Van Rhijn vormde samen met Blind het hart van de verdediging. Van Rhijn vormde samen met Blind het hart van de verdediging.
Ebecilio nam de tweede Ajax-treffer voor zijn rekening. Ebecilio nam de tweede Ajax-treffer voor zijn rekening.
Rechtsback Ligeon verzorgde de assist bij de 3-1 van invaller Boere. Rechtsback Ligeon verzorgde de assist bij de 3-1 van invaller Boere.