Menu
Commissie van voordracht geïnstalleerd

Commissie van voordracht geïnstalleerd

De Ledenraad van Ajax kwam vanavond bijeen in de Amsterdam ArenA. Tijdens de vergadering is onder andere een commissie geïnstalleerd die op zoek gaat naar kandidaten voor het bestuur van de vereniging. Deze nieuwe bestuursleden worden tevens lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV.

Op 30 maart jl. maakten de huidige bestuursleden Uri Coronel, Cor van Eijden en Joop Krant bekend hun positie ter beschikking te stellen. Zij stelden tegelijkertijd ook hun positie als leden van de RvC van, al dan niet gefaseerd, ter beschikking. Dit gold ook voor de andere twee commissarissen, Frank Eijken en Jan Haars.

De commissie van voordracht die nu op zoek gaat naar nieuwe bestuursleden bestaat uit de ledenraadsleden Rob Been jr. (voorzitter), Mark Geestman, Keje Molenaar, Cees van Oevelen en Cees Vervoorn.

De commissie die de afgelopen weken onder meer het spanningsveld tussen Johan Cruijff en andere betrokkenen onderzocht is vanavond ontbonden. Deze groep, die bestond uit Rob Been jr., Hennie Henrichs, Cees van Oevelen en Arie van Os, heeft de uitkomsten van hun gesprekken vanavond aan de ledenraad gepresenteerd. Cruijff heeft zich in de laatste van de twee ontmoetingen met deze commissie bereid verklaard zitting te willen nemen in het bestuur en de RvC van Ajax, waarbij de nadruk van zijn rol zou komen te liggen op de voetbaltechnische kant van de club.

De voorzitter van de Ledenraad, Rob Been jr. liet namens de gehele ledenraad weten tevreden te zijn met de uitkomsten: ,,Ik ben blij dat we uit de impasse zijn en dat we vooruit kunnen kijken. We juichen het daarnaast toe dat Johan een formele functie wil gaan bekleden.”

Tekst en foto: Ajax.nl