Menu
'Competitie voor Ajax belangrijkste'

'Competitie voor Ajax belangrijkste'

Na de kraker tegen Juventus (1-2 nederlaag) nam trainer Martin Jol vrijdagmiddag tijdens het persmoment weer de tijd voor het landelijke journaille. Uiteraard wilden de scribenten terugblikken op het verloren duel tegen de Italianen. Jol antwoordde geregeld op zijn eigen karakteristieke manier, waardoor hij regelmatig de lachers op zijn hand kreeg.

Jol was 'the day after Juventus' nog steeds onder de indruk van de sfeer die de uitpuilende ArenA donderdagavond voortbracht. ,,Vanuit mijn tijd in Engeland ben ik wat sfeervolle stadions betreft wel wat gewend. Toch was ik onder de indruk. Ik had gisteravond een aantal Engelsen gisteravond uitgenodigd en ook zij vonden de sfeer fantastisch. Of electrifying, zoals zij zeiden."

Behalve dat Jol de supporters loofde, was hij ook kritisch op sommige spelers. De gele kaart van Luis Suarez, die hem een schorsing voor de return in Turijn opleverde, kwam bijvoorbeeld nog even ter sprake in de perskamer van de Amsterdam ArenA. Jol had al laten blijken niet blij te zijn met de schorsing van zijn aanvoerder. ,,Ik was boos op Luis en Luis was dat gelukkig ook op zichzelf. We hebben er vanmorgen met elkaar over gesproken. Wat er is besproken en of we sancties hebben opgelegd, blijft intern. We hebben overigens met elke speler gesproken, dus ook met Jan Vertonghen die aangaf ziek te zijn van de tegengoals. Maar het gaat uiteraard niet alleen om hem; het gaat om alle spelers. Als je in potentie beter bent en kansen creeërt dan moet je de wedstrijd winnen. Ik kan ook niet zeggen dat dit de beste wedstrijd van het seizoen was, want je moet ook kijken naar het rendement. Tegen PSV en de tweede helft bij AZ hebben we ook heel goed gespeeld. Datzelfde geldt voor het thuisduel tegen NAC, eerder dit seizoen. Die middag scoorden we zes keer. Toen was het rendement dus heel hoog."

Ook de vijfde en zesde man, dit seizoen bij wijze proef bij ieder duel in de Europa League actief, kwamen in aanloop naar Ajax - Vitesse nog even ter sprake. Op de vraag of Jol het intiatief met twee paar extra scheidsrechterlijke ogen toejuicht, schoof hij zijn mening niet onder stoelen of banken. ,,Nee, dit hoeft van mij geen vervolg te krijgen. We hebben het er onlangs op een bespreking in Frankrijk met een groot aantal coaches over gehad. Het leek ons toen wel handig. We dachten dat er meer gezien zou worden. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Je ergert je aan ze. Tegen Juventus waren er wel drie á vier situaties waarin ze meer zien dan de scheidsrechter. Maar ze doen niets! Heel vroeger hadden ze ook zo'n experiment met mensen aan een tafeltje achter het doel. Maar die waren zo achter de paal opgesteld dat ze ook niets zagen..."

De wedstrijd van donderdag tegen Juventus is vrijdag besproken en daarmee afgesloten. Zondag wacht immers alweer het competitieduel tegen Vitesse waarin Marko Pantelic, die vrijdag koortsvrij was, mogelijk weer inzetbaar is. De spits moest het duel met Juventus wegens buikgriep en bijbehorende koorts nog aan zich voorbij laten gaan. Ajax - Vitesse lijkt een haalbaar doel voor de Serviër. Jol: ,,Naar Juventus keken we uit, waren we honderd procent gefocust. We moeten nu zo snel mogelijk beseffen dat voor ons de competitie echter het belangrijkste is."

Foto en tekst: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - Vitesse? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - Vitesse!