Menu

Competitieprogramma definitief

De KNVB heeft maandag het definitieve competitieprogramma voor het seizoen 2004-2005 gepresenteerd. Ajax begint zondag 15 augustus met de uitwedstrijd bij FC Twente. De eerste topper staat op 24 oktober op het schema. Ajax speelt dan tegen PSV in Eindhoven.

Ook het affiche voor de eerste thuiswedstrijd mag er zijn. Ajax ontmoet op zondag 22 augustus om 14.30 uur de spelers van NAC Breda en een week later komt FC Utrecht weer naar de ArenA. FC Utrecht is ook zondag 8 augustus de tegenstander van Ajax in Amsterdam als de bekerhouder en de landskampioen strijden om de Johan Cruijff Schaal.

De Klassieker tegen Feyenoord staat in eigen huis voor zondag 14 november in het programma. De uitwedstrijd in Rotterdam wordt zondag 17 april afgewerkt. Een maand eerder, zondag 20 maart, ontmoet Ajax PSV in eigen huis.

In totaal komt Ajax 6 keer niet op zondag uit. Dat is op zaterdag 11 september als Ajax naar ADO Den Haag gaat, op zaterdag 16 oktober als SC Heerenveen naar Amsterdam komt, eventueel op zaterdag 20 november als De Graafschap - Ajax op het programma staat. Dit heeft te maken met de speeldag in de UEFA Champions League. Op vrijdag 3 december wordt RKC Waalwijk - Ajax gespeeld.

Na de winterstop, die duurt van maandag 20 december tot vrijdag 21 januari, speelt Ajax alleen nog de uitwedstrijden tegen Heerenveen en RBC Roosendaal op zaterdagavond. In de speeldagen kan nog verandering komen in verband met het spelen in de UEFA Champions League.

Klik hier voor het complete overzicht.