Menu
Competitieseizoen zaterdag van start tegen RBC

Competitieseizoen zaterdag van start tegen RBC

Voor Ajax begint de competitie 2005-2006 zaterdagavond met een uitwedstrijd in Roosendaal. In de acht vorige ontmoetingen met RBC in de eredivisie verloor Ajax nooit. Slechts een keer hielden de formaties beide een punt over aan de wedstrijd.

Voor Ajax begon het seizoen twee weken geleden met het spelen van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Het tegenvallende PSV werd bij vlagen overlopen, maar in het begin van de tweede helft kwam Ajax desalniettemin op achterstand. Niet kordaat ingrijpen in de verdediging bracht de tegentreffer op het bord. Maar fantastische aanvallende acties - vooral van uitblinker Nourdin Boukhari - zorgden voor de omslag. Ryan Babel en Boukhari zelf scoorden. Het prima optreden van Boukhari bezorgde hem vijf dagen later ook een basisplaats in Denemarken.

Tegen Brøndby nam Boukhari de positie wederom over van Wesley Sneijder. Spaarde Blind de Nederlands international nog tegen PSV, tegen Brøndby passeerde hij hem ten faveure van de voormalige linksbuiten Boukhari.

Hoe Blind de positie van linkermiddenvelder zaterdag gaat invullen moet nog worden bezien. De trainer zal het noodverband voor de linksachterplaats langer moeten laten zitten, want de kersverse aanwinst Juanfran heeft nog enkele weken nodig om wedstrijdfit te worden.

Waar Ajax in de eredivisie staat, wordt zaterdag duidelijk als Ajax de eerste wedstrijd speelt. RBC heeft al een duel in de benen. De ploeg van trainer Dolf Roks ontmoette FC Groningen. Lange tijd leken de Brabanders met een punt uit de Martinistad te vertrekken, maar in de slotfase schoot Yuri Cornelisse met een zondagsschot de thuisploeg naar de volle winst.

Bij RBC kwam dit seizoen onder andere Ali Elkhattabi de gelederen versterken. Ook de van Feyenoord gehuurde Jorge Acuña moet een versterking zijn, maar de verdediger werd tegen Groningen tien minuten voor tijd met een tweede gele kaart van het veld verwijderd. Hij zal dus zaterdag zeker niet in actie komen. Dat geldt ook voor Edgar Marcelino. De Portugese jeugdinternational liep tegen Groningen een spierscheuring in de hamstring op en zal vijf tot zes weken zijn uitgeschakeld.


De acht eerdere eredivisie-ontmoetingen tussen Ajax en RBC:
22-09-00 Ajax - RBC Roosendaal 2-0 Co Adriaanse
04-03-01 RBC Roosendaal - Ajax 1-3 Co Adriaanse
21-09-02 RBC Roosendaal - Ajax 2-3 Ronald Koeman
05-04-03 Ajax - RBC Roosendaal 4-1 Ronald Koeman
23-08-03 RBC Roosendaal - Ajax 0-1 Ronald Koeman
18-04-04 Ajax - RBC Roosendaal 1-1 Ronald Koeman
28-11-04 Ajax - RBC Roosendaal 4-1 Ronald Koeman
30-04-05 RBC Roosendaal - Ajax 1-4 Danny Blind