Menu

Concurrenten Ajax delen punten

De concurrenten van Ajax in poule D van de Champions League, deelden dinsdagavond de punten. Karadas scoorde tweemaal voor Rosenborg, Crespo deed hetzelfde voor Inter.

Na ruim een half uur spelen opende Crespo de score. Aan de rechterkant in het strafschopgebied speelde hij zich vrij en schoot op Rosenborg-keeper Arason. Deze was kansloos op het van richting veranderde schot van de Argentijn.

Rosenborg had een grote kans op een tegentreffer, maar het schot werd gestuit door de lat. Ondanks het feit dat de Noren het meeste balbezit hadden in de eerste helft, creëerde Inter een aantal kansen. Crespo had in de negende minuut al kunnen scoren, maar hij schoot tegen de benen van de doelman.

De thuisploeg bleef het gevaarlijkst, maar kwam niet tot uitgespeelde aanvallen. Zo leidde Inter bij rust met een minimale voorsprong.

Rosenborg wilde na rust iets aan die achterstand doen, en schoot fel uit de startblokken. Het leverde zeven minuten na rust de gelijkmaker op. De verdediger Karadas schoot raak in de verre hoek, nadat de bal uit een door Crespo slecht weggewerkte corner, in zijn voeten belandde.

Vlak na de gelijkmaker kreeg Rosenborg nog twee grote kansen. Brattbakk schoot vlak naast en Toldo bracht redding op een schot van Karadas. Twintig minuten na rust zette Karadas zijn ploeg alsnog op voorsprong. Na een prima voorzet van Olsen vanaf links, kopte Karadas de bal onhoudbaar voor Toldo in het net.

Een aantal minuten na de tweede goal van Karadas, moest Fabio Cannavaro het veld verlaten vanwege een tweede gele kaart. Zoals zo vaak, ging de ploeg met tien spelers beter spelen. Elf minuten voor tijd uitte het betere spel van Inter zich in de gelijkmaker. Crespo schoot een vrije trap van Recoba genadeloos in het dak van het doel.

Opstellingen:
Rosenborg
Arason, Olsen, Hoftun, Basma, Strand ('75 Stensaas), Berg, Frode Johnsen, Skammelsrud, Saarinen, Karadas, Brattbakk,
Reserves: Johnsen, Enerly, Sibaya, George, Ludvigsen, Tronseth

Internazionale
Toldo, Cordoba, Zanetti, Crespo ('88 Adani), Morfeo ('77 Recoba), Cannavaro, Dalmat, Materazzi, Almeyda, Vieri, Coco
Reserves: Fontana, Emre Belözoglu, Sérgio Conceição, Di Biagio, Vivas