Menu

Conditietraining voor kleine groep Ajacieden

Als er maar een kleine groep op het veld is, moet de training enigszins aangepast worden. Geen grote partijen dus, maar tijd om de conditie te peilen. Niet de leukste training, wel een nuttige. Yannis Anastasiou had na al dat loopwerk nog adem om zijn licht op het vriendschappelijke duel tussen Nederland en Griekenland te laten schijnen.

Zdenek Grygera, Tom de Mul en Thomas Vermaelen trainden nog altijd apart van de groep, hoewel zij vandaag grote gedeelten wel mee konden doen, namelijk de loopoefeningen. De groep fitte spelers wisselde een loopsessie af met krachttraining, en die mocht het geblesseerde trio nog niet meedoen.

Eigenlijk was een korte rondo de enige oefening waar een bal aan te pas kwam. Verder had René Wormhoudt dopjes en pylonnen uitgezet waar de Ajacieden hun energie op kwijt konden. Na elke loopsessie werd de hartslag opgenomen om het conditiepeil te meten en vervolgens mocht het groepje op het gras gaan liggen. Niet om even uit te rusten, maar om een serie push-ups, sit-ups of andere spieroefeningen te doen.

Yannis Anstasiou wilde na het harde werken wel even vertellen wat hij denkt van de wedstrijd vanavond tussen Oranje en zijn geboorteland Griekenland. ,,Helaas ben ik niet geselecteerd door de Griekse bondscoach. Hij wil de groep die de afgelopen twee jaar bij elkaar is in stand houden. En aangezien zij de laatste vijftien wedstrijden niet hebben verloren kan ik me daar iets bij voorstellen. Ik kan alleen maar respect opbrengen voor de jongens die voor deze prestatie hebben gezorgd, hoewel ik het wel jammer vind dat ik niet bij die groep hoor natuurlijk'', aldus Anstasiou. ,,Het enige dat ik kan doen is hard blijven werken en positief blijven. Zo werkt het in het voetbal.''

De spits hoopt op een leuke wedstrijd. ,,De laatste twee jaar speelt Griekenland als een hecht team. Vier, vijf jaar geleden, toen ik nog wel deel uitmaakte van de selectie, waren het allemaal individuen. De groep heeft na de goede reeks veel vertrouwen, de spelers beschikken over een goede techniek en ze maken mooie combinaties. Het Nederlands elftal is natuurlijk ook niet slecht. Ook zij hebben veel wedstrijden gewonnen de laatste tijd. Ik verwacht dus een leuke wedstrijd. Ik hoop op en gelijkspel, dat zou voor mij het beste zijn'', lacht de spits, die vanavond wel aanwezig zal zijn in Eindhoven om het duel bij te wonen.