Menu
Contactloos pinnen in deel ArenA

Contactloos pinnen in deel ArenA

In samenwerking met ABN AMRO en CCV heeft de Amsterdam ArenA afgelopen voetbalseizoen een pilot ‘contactloos’ betalen gehouden voor bezoekers op de eerste ring noord. Deze pilot is succesvol en naar tevredenheid van de deelnemende bezoekers verlopen. Met de serviceverlening contactloos betalen en pinnen heeft de Amsterdam ArenA de service naar bezoekers op de eerste ring noord verder weten te optimaliseren.

In augustus is aangekondigd het contactloos pinnen over de rest van het stadion uit te rollen. De eerste fase is nu afgerond. Vanaf zondag 5 oktober, tijdens Ajax – PEC Zwolle, kunnen bezoekers op de eerste ring in de vakken 101 en 102 en 110 t/m 129 (contactloos) pinnen bij de kiosken.
Vóór 16 januari 2015 zijn ook de tweede ring en het hoofdgebouw uitgerust met deze (contactloze) pin-faciliteit.

Betalen bij de kiosken in het stadion kan via contactloos betalen, indien de pinpas daarvoor geschikt is, en via het vertrouwde pinnen. Met contactloos betalen hoeft de pinpas niet in de betaalautomaat gestoken te worden maar wordt de pas er simpelweg tegenaan gehouden. Voor bedragen onder de 25 euro is geen pincode nodig. Zo wordt er snel en gemakkelijk betaald. Indien de pinpas niet geschikt is voor contactloos betalen kan er gewoonweg gepind worden met een pincode.

De ArenA Card, het vertrouwde betaalmiddel in het stadion, blijft voorlopig naast het contactloos betalen en pinnen een actief en geldig betaalmiddel bij alle kiosken.

Tekst en foto: Ajax.nl