Menu
Contente Bosz: 'Ajax heeft de kaders uitstekend aangegeven'

Contente Bosz: 'Ajax heeft de kaders uitstekend aangegeven'

Peter Bosz is nog altijd in zijn hum als trainer van Ajax. Een tweetal akkefietjes met disciplinaire schorsingen voor Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi tot gevolg doen daar niets aan af. ,,Nee hoor, ik ben heerlijk aan het trainen met de spelers en me aan het voorbereiden op nieuwe wedstrijden. Alleen jullie vragen er steeds naar”, richtte Bosz zich tijdens zijn wekelijke perspraatje met een knipoog op het journaille. ,,Ik vind dat Ajax de kaders waarbinnen spelers zich moeten bewegen uitstekend heeft aangegeven.”

Nemanja Gudelj
Ajax speelt zondag de thuiswedstrijd tegen NEC, maar over dat duel ging het op de persconferentie nauwelijks. Nee, vooral Gudelj was onderwerp van gesprek. De Servische middenvelder had eerder op de dag een ontmoeting met Bosz en Edwin van der Sar, maar tot een verzoening kwam het niet.

,,Dat was geen heel lang gesprek”, vertelt Bosz. ,,Hij heeft aangegeven er nog altijd hetzelfde in te staan en wij ook. Neno vindt dat hij hoort te spelen en om die reden is het voor hem mentaal zwaar om op de bank te zitten. Dat is voor ons onacceptabel. Of je komt er volledig bij, of helemaal niet. Het betekent dat hij tot de winterstop niet meer bij Ajax 1 zit.”

'Fundamenteel meningsverschil'
,,Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt”, vervolgt Bosz. ,,Ik vind Neno een prima jongen, die altijd uitstekende inzet heeft getoond, maar hier verschillen wij fundamenteel van mening over. Maar ik kan hem niet dwingen, ik heb geen pistool”, zei Bosz met een knipoog.

Peter Bosz over Gudelj: 'We hebben vanochtend gesproken. Het was geen lang gesprek. Nemanja staat er nog hetzelfde in, wij ook.' #ajanec

— AFC Ajax (@AFCAjax) 18 november 2016

De coach vindt dat er goed en adequaat gehandeld is. ,,Wij hebben als Ajax een heel duidelijk signaal afgegeven dit onacceptabel te vinden. Ik kan me niet voorstellen dat er een club is die er anders over denkt.”

El Ghazi
In tegenstelling tot Gudelj lijkt Anwar El Ghazi zich wel terug te willen vechten. De vleugelaanvaller had ook een gesprek met Bosz. ,,Hij heeft zijn excuses aangeboden en die heb ik geaccepteerd. Marcel Keizer is erg tevreden over hem.” El Ghazi blijft wel gewoon volgens afspraak tot 1 december bij Jong Ajax.

Overtuigen
Bosz benadrukte dat hij begrijpt dat er bij de reserves teleurstelling heerst, maar verwacht van zijn spelers wel een professionele houding. ,,We hebben een grote selectie, met vooral veel keuze op het middenveld. We hebben een aantal geweldige spelers, ook jongens die niet spelen. Alleen mag ik er maar elf opstellen. Dat er spelers teleurgesteld zijn, kan ik me goed voorstellen. Er zitten nu jongens op de bank die vorig seizoen in het Nederlands elftal speelden. Alleen is het belangrijk dat je er op een goede manier mee omgaat. Spelers moeten mij op het trainingsveld overtuigen dat ze horen te spelen.”

Backs
Niet alleen op het middenveld heeft Bosz luxeproblemen. Ook op de rechtsback-positie is hij rijkelijk bedeeld. Bosz legde uit dat het een close call is tussen Kenny Tete en Joël Veltman en waarom de keuze op laatstgenoemde valt. ,,Ik ben heel tevreden over Joël. Ik vind hem een uitstekende speler, iemand die prima kan verdedigen. Maar Kenny is ook een uitstekende speler. Nogmaals: ik moet keuzes maken, in dit geval uit twee uitstekende spelers. Kenny traint goed en ik ben ervan overtuigd dat hij er staat voor de club als-ie nodig is.”

Gepasseerd stadium
Zondag komt NEC op bezoek in de Amsterdam ArenA. Eerder dit seizoen liep Ajax voor eigen publiek tweemaal averij op tegen laagvliegers, maar Bosz denkt dat dat een gepasseerd stadium is. ,,Ik hoop het wel. Dat was een mindere periode waarin we niet goed voetbalden. We werden uitgeschakeld door Rostov en wisten thuis twee keer niet te winnen. We waren nog zoekende naar de balans op het middenveld. Maar de laatste tijd hebben we veel verdedigend ingestelde tegenstanders getroffen die compact speelden en op de counter loerden, maar dat ging toch vrij aardig.”

Tickets Ajax - NEC
Ajax - NEC wordt zondagmiddag gespeeld in de Amsterdam ArenA. De aftrap is om 14:30 uur. Tickets zijn te bestellen via onderstaande link.

Tickets Ajax - NEC