Menu
Contract bij Ajax als verjaarscadeau

Contract bij Ajax als verjaarscadeau

Vurnon Anita tekende maandagmiddag een driejarig contract bij Ajax. Juist deze dag vierde het talent uit de B1 van de club zijn zestiende verjaardag. Ook Robbert Schilder zette zijn handtekening onder een contract. De Amstelvener, die over exact twee weken 19 jaar wordt, tekende voor twee jaar.

Zijn zestiende verjaardag zal Vurnon Anita niet snel vergeten. Op die dag tekende hij namelijk zijn allereerste voetbalcontract in het kantoor van algemeen directeur Arie van Eijden. Voor de jeugdinternational was het al een enerverende tijd, want met Oranje onder 17 kwalificeerde hij zich voor het Europees kampioenschap, dat in mei in Italiƫ wordt gehouden. De voorstopper-rechtshalf-nummer 10 speelt al zes seizoenen bij Ajax. Hij kwam bij de club na talentendagen en na scouting. ,,Ik ga volgend jaar in de A1 spelen en mijn doel is natuurlijk zo snel mogelijk bij Ajax 1 te komen", aldus het talent dat in zijn jonge jeugd bij VV Maarssen voetbalde.

Robbert Schilder - van 18 april 1986 - speelt vanaf zijn dertiende jaar bij Ajax. Daarvoor kwam de nummer 4 uit voor Amstelveen/Heemraad. ,,Ik kan ook op het middenveld uit de voeten", liet de huidige aanvoerder van de A1 weten. ,,Ik ben puur linksbenig. Mijn rechterbeen is wel een verbeterpuntje", lachte de Amstelvener. ,,Deze contractondertekening vind ik heel mooi. Het is een beloning voor vijf jaar hard werken."
Volgend seizoen zal Schilder deel uit maken van Jong Ajax.