Menu
Contracten voor Arica en Kramer (A2)

Contracten voor Arica en Kramer (A2)

Ajax heeft de talentvolle A2-spelers Chiel Kramer (boven) en Yener Arica gecontracteerd. Wie zijn deze technisch begaafde voetballers?

Yener Arica tekende maandagmiddag zijn eerste contract bij Ajax. De aanvoerder van Ajax A2 gaat mooie weken tegemoet. Met zijn team heeft hij nog een puntje nodig om het kampioenschap te behalen. ,,Het geeft vertrouwen dat ik aanvoerder ben van het team en het is mooi als je dan ook nog kampioen wordt", vertelt Yener Arica kort voor de ondertekening van zijn eerste contract.

De 19-jarige Hagenaar maakte onlangs zijn debuut bij Jong Ajax. ,,Daar ligt het tempo hoger dan bij de A-junioren", weet hij inmiddels uit ervaring. ,,De spelers zijn ook slimmer. Je moet echt een paar seconden eerder weten wat je moet gaan doen." Dat debuut en de ondertekening van het contract doen de speler van de A2, die op elfjarige leeftijd in Ajax D2 begon, beseffen dat er iets mooi kan groeien. ,,Ik hoop zo snel mogelijk in Ajax 1 te komen natuurlijk. Maar ik weet ook dat ik er nog lang niet ben. Ik moet nog veel stappen maken."

Maar hij is op de goede weg. ,,Jij bent het bewijs van het bestaansrecht van de A2", gaf Danny Blind aan voordat de laatste handtekeningen werden gezet. ,,Jij bent een voorbeeld van een speler die zich in dat tweede jaar als A-junior heeft doorontwikkeld."

Yener Arica tekende maandag zijn eerste contract. Yener Arica tekende maandag zijn eerste contract.

Behalve Arica, tekende teamgenoot Chiel Kramer ook zijn eerste profcontract bij Ajax. De talentvolle keeper van de A2 zette dinsdag zijn handtekening onder de overeenkomst. ,,Het voelt heel goed. Het harde werken wordt op deze manier beloond, maar aan de andere kant, het begint nu pas’’, vertelt Kramer op zijn beurt na ´zijn´ ondertekening.

De van HFC Haarlem overgekomen speler kreeg nog enkele wijze woorden van Rik van den Boog mee. ,,Talenten de gelegenheid geven om door te ontwikkelen, dat is het belangrijkste. Alle jongens kunnen goed voetballen, maar hier’’, zegt hij al tikkend naar zijn hoofd, ,,daar moet je het van hebben. De technische kwaliteiten zitten goed, maar mentaal sterk zijn is misschien wel belangrijker. Een goede discipline hebben, de juiste mensen om je heen herkennen en goed omgaan met tegenslagen.''

Volgend seizoen strijdt Kramer met Warner Hahn bij Jong Ajax om een plekje onder de lat. ,,Het is altijd leuk om concurrentie aan te gaan’’, blikt Kramer gretig vooruit. Maar voorlopig dit seizoen kan hij nog onbegrensd genieten van zijn eerste profcontract. ,,Vanavond ga ik uit eten met mijn familie.’’

Houd Ajax TV in de gaten voor reportages over de nieuwe talentvolle jeugdspelers die maandag en dinsdag hun Ajax-contracten tekenden!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst