Menu
'Contracten zijn nu het belangrijkst'

'Contracten zijn nu het belangrijkst'

Danny Blind is enkele weken bezig in zijn nieuwe rol als technisch directeur ad interim. Ajax.nl sprak met Blind over de inhoud van zijn functie en de belangstelling van Valencia voor Gregory van der Wiel. ,,We willen Van der Wiel niet in de winterstop laten gaan."

Er is veel over jouw nieuwe positie gezegd en geschreven. En met name wat je verantwoordelijkheden zijn. Waar ga je je op richten?

,,Voor de komende periode staan bij mij de contracten bovenaan de prioriteitenlijst. Er loopt een behoorlijk aantal contracten af van talenten uit Jong Ajax en de A1. Vanuit het technisch hart krijgt de directie, waar ik dus onderdeel van uitmaak, de adviezen over deze spelers. Ik ga vervolgens met de zaakwaarnemers en de spelers aan de slag.”

Dit leidde recent tot de contractverlenging van Davy Klaassen. Wat kunnen we de komende periode nog meer verwachten?

,,We zijn met veel spelers in gesprek. Ajax wil verder met jongens die al aan het eerste hebben geroken zoals Ruben Ligeon, Jody Lukoki en Lesley de Sa. Maar ook met spelers als Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Ouasim Bouy, Fabian Sporkslede en Sven Nieuwpoort. Het is ons streven om voor de jaarwisseling - of zo snel mogelijk daarna - nieuwe contracten met deze jongens af te sluiten.”

Als er spelers vertrekken, gaat dit dan ook via jou?

,,Het is niet de bedoeling dat er spelers vertrekken, maar als clubs zich voor een speler van ons melden dan ga ik daarmee namens Ajax aan de slag. Zowel intern als extern. Neem het voorbeeld Gregory van der Wiel. Er is de afgelopen jaren al een paar keer interesse van grote clubs voor hem geweest en zoals bekend heeft Valencia zich recent ook concreet gemeld.”

Begin december tekende Davy Klaassen een contract tot medio 2016. Begin december tekende Davy Klaassen een contract tot medio 2016.

Hoe gaat Ajax met zulke gevallen om?

,,Allereerst is het belangrijk wat Frank de Boer er met zijn staf van vindt. En we willen van de speler zelf, of via zijn zaakwaarnemer, weten wat hij wil. Ajax heeft naast sportieve belangen ook zakelijke afwegingen te maken. In het geval van Gregory is duidelijk dat we hem in elk geval niet in de winterstop willen laten gaan. Frank heeft hem afgelopen zondag niet voor niks met een gebroken hand laten spelen. Gregory is heel belangrijk voor deze ploeg. En als Valencia of een andere club hem in de zomer wil vastleggen, dan staat er natuurlijk een prijs tegenover.”

Wat is de huidige stand van zaken met betrekking tot Van der Wiel en Valencia?

,,Het bod dat zij hebben gedaan was voor ons te laag en we vinden het ook weinig respectvol voor Gregory. Zeker gezien zijn staat van dienst en de enorme potentie die hij heeft. Ondank zijn 23 jaar is hij toch al sinds het seizoen dat Marco van Basten trainer was basisspeler van Ajax. Daarnaast is hij al jaren een vaste waarde bij het Nederlands elftal, waarmee hij in de zomer van 2010 de WK-finale speelde. Het liefst beleven wij nog langer plezier aan hem, zoals met elke speler uit de eigen opleiding die het goed doet bij het eerste elftal. Maar als een club waar hij graag naartoe wil betaalt wat wij voor hem willen hebben, dan leert de praktijk dat een speler dan vertrekt. Ik kan op dit moment niet zeggen of dat met Gregory gaat gebeuren. We hopen van niet.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Blind over Van der Wiel: ,,We hopen dat hij bij Ajax blijft." Blind over Van der Wiel: ,,We hopen dat hij bij Ajax blijft."