Menu
Contractverlenging Kenneth Vermeer

Contractverlenging Kenneth Vermeer

Ajax heeft met keeper Kenneth Vermeer overeenstemming bereikt over een verbetering en verlenging van het lopende contract. De overeenkomst, die liep tot 1 juli 2006, is met twee jaar verlengd tot 1 juli 2008.

De 19-jarige Vermeer is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. In juni 2003 werd hij als keeper van Ajax A1 verkozen tot Ajax Jeugdspeler van het Jaar. Vorig seizoen maakte Vermeer deel uit van de selectie van Jong Ajax van trainer John van den Brom. Hij behaalde met Jong Ajax dit jaar het landskampioenschap in de Beloftencompetitie.

Afgelopen zomer was Vermeer de vaste doelman tijdens het WK onder 20, waar Nederland reikte tot de kwartfinales. Begin september werd Vermeer tevens geselecteerd voor het Olympisch Elftal.

Sinds de voorbereiding van het seizoen 2005/2006 maakt Vermeer officieel deel uit van de hoofdmacht van Ajax.

Vermeer, momenteel geblesseerd aan zijn meniscus, heeft zichzelf als doel gesteld eerste keeper van Ajax te worden. ,,Op zich ben ik tevreden over mijn ontwikkeling, hoewel ik nu geblesseerd ben. Dat is even wat minder. Maar met deze contractverlenging ben ik heel erg blij", aldus de talentvolle keeper.