Menu
Contractverlenging Matthijs de Ligt

Contractverlenging Matthijs de Ligt

Ajax en Matthijs de Ligt hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2018. De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 oktober 2016 en loopt tot en met 30 juni 2019.

De Ligt werd op 12 augustus 1999 geboren in Leiderdorp. De verdediger speelt vanaf 2008 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 21 september 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de KNVB Beker wedstrijd Ajax – Willem II (5-0). Tot nu toe speelde de Ligt vier officiële wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin één doelpunt. 

Matthijs de Ligt glundert tussen Barry Hulshoff en Marc Overmars.
Matthijs de Ligt glundert tussen Barry Hulshoff en Marc Overmars.

Matthijs de Ligt was uiteraard in zijn nopjes met deze nieuwe stap: ,,Dat ik na ongeveer een jaar mijn contract mag verlengen is geweldig", glunderde hij. De zeventienjarige blikte na de ondertekening kort terug op de bliksemstart van zijn profcarrière: ,,Het is tot nu een heel mooi jaar geweest. Het gaat erg snel. Het is nu Hosannah, maar je moet uitkijken dat je niet naar beneden keldert. We zijn er hard mee bezig om dat te voorkomen."

Na zo'n mooi 2016 met debuten in Jong Ajax en Ajax 1 en een doelpunt bij zijn debuut, valt er dan nog wat te wensen voor 2017? ,,Zo is het eigenlijk de laatste jaren al", grijnsde de verdediger. ,,Ik probeer zoveel mogelijk minuten te maken. Of dat nou bij Jong is of Ajax 1, dat maakt mij niet uit. Uiteraard is het doel om straks wekelijks in de ArenA te spelen."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst