Menu
Corners een wapen van Willem ll

Corners een wapen van Willem ll

Ajax gaat zondag op bezoek bij Willem ll en de Tilburgers hebben een opvallende reputatie als het gaat om doelpunten maken. Liefst vijftien van de laatste zeventien goals kwamen voort uit standaardituaties. Daarbij zijn vooral corners een wapen. Willem ll scoorde het vaakst van alle clubs uit de Eredivisie op die manier: negen keer.

Willem ll staat derde op de lijst van gescoorde goals uit standaardsitaties. Ajax volgt een plekje lager, met veertien treffers. Dat zijn er drie minder dan de opponent van zondag.

Tegengoals
Overigens kreeg Willem ook flink wat goals tegen uit standaardsituaties: twaalf. Ajax incasseerde uit de dode spelmomenten de helft van dat aantal.

Kostas Lamprou is dit seizoen goed op dreef. De doelman, die een verleden heeft in de jeugdopleiding van Ajax, verrichtte van alle keepers in de Eredivisie de meeste reddingen: 105. Ajax-goalie Jasper Cillessen moest minder vaak handelend optreden, simpelweg omdat zijn verdediging er veel beter in slaagt de tegenstander op afstand te houden.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst