Menu
Coronel: 'Niets mis met woord Joden'

Coronel: 'Niets mis met woord Joden'

Uri Coronel was afgelopen dinsdag bij een debat in het Joods Historisch Museum waarvoor hij was uitgenodigd. Tijdens die bijeenkomst kwam onder meer het gebruik van het woord Joden aan bod. De voorzitter van Ajax pleit ervoor dat de clubs en KNVB strenger kunnen optreden tegen ranzige spreekkoren.

Coronel: ,,Dat heeft dus niets met het gebruik van het woord Joden te maken.”
Coronel: ,,Ik heb afgelopen jaren een paar keer een beroep op onze supporters gedaan om te stoppen met het gebruik van de geuzennaam Joden. Dat is me toen niet gelukt en dat gaat me ook niet lukken. Aan het gebruik van het woord Joden valt simpelweg niets te veranderen en te verbieden”, stelt hij.

,,Het gebruik van de geuzennaam Joden lokt echter wel allerlei ranzige spreekkoren bij de supporters van de tegenpartij uit. Waar ik dus voor pleit is dat de clubs en de KNVB in geval van ernstig kwetsende spreekkoren een wedstrijd stil kunnen leggen, staken of in het ergste geval zelfs drie punten in mindering kunnen brengen. En dan gaat het net zo goed om ranzige spreekkoren van onze eigen aanhang als die van de tegenstander. Het heeft dus niets met het gebruik van het woord Joden te maken. Er is namelijk niets mis het woord Joden.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst