Menu

Crisis bij Barcelona houdt aan

PRIMERA DIVISON (AFP/RTR) - De sportieve crisis bij Barcelona houdt onverminderd aan. De Catalaanse topploeg ging zondagavond met 3-1 onderuit bij het lager geklasseerde Real Zaragoza. Daardoor zakte de ploeg van de geplaagde trainer Ferrer naar de negende plaats op de ranglijst. In de voorgaande wedstrijd verloor Barcelona in eigen huis ook al, met 1-2 van Villareal.

Met Cocu en Kluivert in het basisteam en Reiziger, De Boer en Overmars op de bank kon Barcelona vanaf de eerste minuut geen indruk maken in Zaragoza. Vlak voor de rust bracht Lanna de thuisploeg op voorsprong. Na de rust profiteerde Jamelli van een blunder van doelman Arnau, de vervanger van de gepasseerde Dutruel.

Ignacio besliste de wedstrijd na een uur met een kopbal in vrijstaande positie. Pas in de laatste minuut deed het onherkenbare Barcelona via Gerard nog iets terug: 3-1. Donderdag speelt de sukkelende formatie van Ferrer in Belgie tegen Club Brugge voor de ,,inferieure'' UEFA-beker.

,,We moeten vertrouwen hebben in deze ploeg en in deze trainer'', mompelde de nieuwe voorzitter Joan Gaspart. ,,Laten we hopen dat we snel uit deze vervelende situatie komen.''

Real Madrid klom dankzij misstappen van de concurrentie dichter naar de top van de Spaanse hoogste divisie. De club won zelf met 1-0 bij Villareal en vernam dat koploper Valencia 1-1 had gespeeld bij nummer vier Alaves en dat Deportivo la Coru".na (tweede) eveneens door 1-1 bij Osasuna twee punten had vermorst.

Valencia en Deportivo kwamen op een totaal van 21 punten uit 11 wedstrijden, Real Madrid heeft slechts een punt minder. De winnende treffer van de Koninklijke kwam in de 67e minuut op curieuze wijze tot stand. Amor veranderde een onschuldig ogende inzet van McManaman zodanig van richting dat zijn doelman kansloos was.

Valencia kwam in de 66e minuut op achterstand door Alonso, maar Carew zorgde elf minuten later voor de gelijkmaker. La Coruna nam al in de eerste minuut de leiding door Scaloni. Na een kwartier bracht Cruchaga Osasuna, voorlaatste in de stand, op 1-1.