Menu

Cristian Chivu is fit!

Cristian Chivu is weer fit verklaard door looptrainer Laszlo Jambor. De Roemeen raakte vrijdag voor de wedstrijd tegen PSV geblesseerd aan zijn lies en daardoor kon hij zondag ook niet in actie komen.

Foto Gerard van Hees

Maar de net 20-jarige verdediger is de afgelopen dagen heel hard aan de slag gegaan met Jambor. En met succes. Dinsdag trainde Chivu, terwijl de andere Ajacieden van een vrije dag genoten, anderhalf uur met Laszlo. 'En anderhalf uur met Laszlo staat wel gelijk aan vier uur met de groep', wil de talentvolle, maar na de training uitgeputte Roemeen wel even verduidelijken.

Als laatste oefening moest Chivu na korte sprintjes oranje pionnen, die in de rondte stonden opgesteld, omver schieten. 'De laatste deed ik met een sliding', vertelde hij trots. 'Laszlo stak zijn hand uit en feliciteerde me 'jij bent fit!'

Kan hij donderdag tegen Lausanne Sports, waarbij Ajax een 1-0 achterstand ongedaan moet maken, spelen? 'Ja, geen probleem', denkt hij zelf. 'Ik kijk er erg naar uit.' Maar de trainer heeft uiteraard het laatste woord. Woensdagochtend traint Chivu weer bij de groep en vertrekt dan met de andere geselecteerde Ajacieden naar Callantsoog voor het trainingskamp.