Menu
Cruijff krijgt belangrijke UEFA-prijs

Cruijff krijgt belangrijke UEFA-prijs

Johan Cruijff is zondag door de Europese voetbalbond UEFA in het zonnetje gezet. De voormalig topvoetballer kreeg voorafgaande aan de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen uit handen van voorzitter Michel Platini de zogenoemde 'President's Award', een prijs voor oud-spelers die volgens de bond een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het voetbal.

Onder anderen Alfredo Di Stéfano, Sir Bobby Charlton, Eusébio, Raymond Kopa, Gianni Rivera en Franz Beckenbauer gingen de voormalig Ajacied voor.

,,Het is een geweldige eer om deze prijs te krijgen en deel uit te mogen maken van dit illustere gezelschap'', liet Cruijff donderdag op de website van de UEFA weten. ,,Ik wil deze blijk van erkenning delen met de mensen met wie ik werk, die van voetbal houden en hun tijd en energie willen investeren in het verbeteren van de sport.''

Net voor de aftrap van Ajax - sc Heerenveen daalden Johan Cruijff en marketing directeur Edwin van der Sar van de Koninklijke Loge af waar de eeuwige nummer 14 op het veld ook dankwoorden van Van der Sar ontving en luid werd toegezongen door de Ajax-fans. Het deed Cruijff zichtbaar veel. ,,Dank je wel", sprak Cruijff geëmotioneerd na de felicitaties van Van der Sar en van het publiek. ,,Het is hier allemaal begonnen, hopelijk eindigt het hier niet. Deze prijs is leuk voor onderweg. Net zoals we ook onderweg zijn met onze bezigheden bij Ajax. Ik ben trots dat ik deze prijs heb gekregen, trots dat dat gebeurt midden tussen jullie allemaal.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Michel Platini werd ontvangen op de Toekomst. Michel Platini werd ontvangen op de Toekomst.
Onderonsje tussen Johan Cruijff, Hans Weijers en Michel Platini. Onderonsje tussen Johan Cruijff, Hans Weijers en Michel Platini.
Johan Cruijff omhelst Michel Platini. Johan Cruijff omhelst Michel Platini.
Edwin van der Sar feliciteert Cruijff op het veld. Edwin van der Sar feliciteert Cruijff op het veld.