Menu
Cruijff krijgt eerste biografie Bergkamp

Cruijff krijgt eerste biografie Bergkamp

De biografie over Dennis Bergkamp is vrijdagmiddag op feestelijke wijze gepresenteerd. Op een steenworp afstand van het geboortehuis van Bergkamp namen Johan Cruijff en de hoofdrolspeler zelf de eerste exemplaren in ontvangst.

'Nu spreekt hij, eindelijk, honderduit' viel in de aankondiging van de uitgever te lezen. Die opmerking vond vrijdag gehoor. En hoe. Zowel de Nederlandse als Engelse pers was massaal naar Grand Café Fossa in Amsterdam-West gekomen. Het gaf de grootsheid en het speciale karakter van de boekpresentatie van Bergkamp goed weer.

In het felle schijnsel van de flitsende fotocamera’s ontving eregast Johan Cruijff het eerste exemplaar (de veertiende uit de speciale serie) uit handen van Dennis Bergkamp. Op zijn beurt kreeg de assistent-coach van Ajax zelf symbolisch het tiende exemplaar van het 544 pagina’s tellende boek uit handen van Cruijff. Dat uitgerekend Cruijff het podium met Bergkamp deelde was allesbehalve toeval. Schrijver Jaap Visser: ,,Ik vroeg Dennis onlangs om me een voorkeurslijstje met drie namen te geven van mensen aan wie het eerste exemplaar zou willen overhandigen. Dat lijstje was simpel: 1. Cruijff, 2. Cruijff en 3. Cruijff.”

Een uitgebreid interview met Dennis Bergkamp over zijn biografie zie je binnenkort op Ajax TV

Dennis Bergkamp – de biografie
Jaap Visser & David Winner
Uitgeverij Kick, 59 euro


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel de biografie over Dennis Bergkamp online

Dennis Bergkamp stond vrijdag volop in de schijnwerpers. Dennis Bergkamp stond vrijdag volop in de schijnwerpers.
Dennis Bergkamp in gesprek met de pers. Dennis Bergkamp in gesprek met de pers.
Jaap Visser (links) schreef de biografie samen met de Britse auteur David Winner. Jaap Visser (links) schreef de biografie samen met de Britse auteur David Winner.
Johan Cruijff ontving het eerste exemplaar van de biografie. Johan Cruijff ontving het eerste exemplaar van de biografie.
Johan Cruijff en Dennis Bergkamp overhandigen elkaar een exemplaar van het vuistdikke boek. Johan Cruijff en Dennis Bergkamp overhandigen elkaar een exemplaar van het vuistdikke boek.
Johan Cruijff, Dennis Bergkamp en Jaap Visser proosten op een bijzonder fraai boek. Johan Cruijff, Dennis Bergkamp en Jaap Visser proosten op een bijzonder fraai boek.
De biografie over Dennis Bergkamp is vanaf nu verkrijgbaar. De biografie over Dennis Bergkamp is vanaf nu verkrijgbaar.