Menu
Cruyff Court Ajax Cape Town geopend

Cruyff Court Ajax Cape Town geopend

Het Cruyff Court Ajax Cape Town is afgelopen vrijdag feestelijk geopend. Namens Ajax Amsterdam waren technisch directeur Martin van Geel en hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink aanwezig in Kaapstad.

Afgelopen vrijdag was het dan zover: in Kaapstad werd het Ajax Cruyff Court geopend. Het veld ligt in het township Crossroads naast het community centre en vervult een centrale rol in de wijk. Met de komst van een asfaltveldje met echte doelen en een hekwerk kunnen hier nu wedstrijdjes gespeeld worden en zal er onder andere vanuit Ajax Cape Town een activiteitenprogramma neergezet worden. De totstandkoming van het Cruyff Court maakt deel uit van de Missie Kaapstad: een gezamenlijk initiatief van Ajax, De Telegraaf en de Johan Cruyff Foundation & Academy. Afgelopen vrijdag was het dan zover: in Kaapstad werd het Ajax Cruyff Court geopend. Het veld ligt in het township Crossroads naast het community centre en vervult een centrale rol in de wijk. Met de komst van een asfaltveldje met echte doelen en een hekwerk kunnen hier nu wedstrijdjes gespeeld worden en zal er onder andere vanuit Ajax Cape Town een activiteitenprogramma neergezet worden. De totstandkoming van het Cruyff Court maakt deel uit van de Missie Kaapstad: een gezamenlijk initiatief van Ajax, De Telegraaf en de Johan Cruyff Foundation & Academy.
En op een voetbalveld draait het natuurlijk om één ding: winnen! Deze jongens hebben hun eerste prijs op het Cruyff Court te pakken.
Martin van Geel kijkt toe hoe Carole Tate van de Cruyff Foundation het veld officieel opent. Martin van Geel kijkt toe hoe Carole Tate van de Cruyff Foundation het veld officieel opent.
De spelers van Ajax Cape Town waren ook aanwezig bij de opening van het Cruyff Court. De derde voetballer van links (met de grote bos krullen) is Daylon Claasen. Deze middenvelder komt komend seizoen Jong Ajax versterken.
Ajax Cape Town-directeur John Comitis, Carole Tate (directeur Cruyff Foundation) en Martin van Geel. Ajax Cape Town-directeur John Comitis, Carole Tate (directeur Cruyff Foundation) en Martin van Geel.
De jonge voetballers uit Kaapstad beschikken over behoorlijk wat talent. Op het Ajax Cruyff Court kunnen zij zich verder ontwikkelen. De jonge voetballers uit Kaapstad beschikken over behoorlijk wat talent. Op het Ajax Cruyff Court kunnen zij zich verder ontwikkelen.
De Zuid-Afrikanen waren geïnteresseerd in de visie van Martin van Geel. De technisch directeur van Ajax verzorgde tijdens zijn verblijf in Kaapstad ook de nodige lezingen. De Zuid-Afrikanen waren ge├»nteresseerd in de visie van Martin van Geel. De technisch directeur van Ajax verzorgde tijdens zijn verblijf in Kaapstad ook de nodige lezingen.
Cape Town-doelman Hans Vonk liet zijn keeperskunsten zien op het Ajax Cruyff Court. Cape Town-doelman Hans Vonk liet zijn keeperskunsten zien op het Ajax Cruyff Court.
De openingsdag van het Ajax Cruyff Court was een echt voetbalfeest. De openingsdag van het Ajax Cruyff Court was een echt voetbalfeest.
Jan Olde Riekerink deelde tijdens zijn trip naar Zuid-Afrika zijn kennis met de mensen van Ajax Cape Town. Het hoofd jeugdopleiding gaf ook enkele voetbalclinics. Jan Olde Riekerink deelde tijdens zijn trip naar Zuid-Afrika zijn kennis met de mensen van Ajax Cape Town. Het hoofd jeugdopleiding gaf ook enkele voetbalclinics.