Menu
Cruyff Court in Amsterdam geopend

Cruyff Court in Amsterdam geopend

Samen met de Johan Cruyff Foundation heeft Ajax woensdag 26 september een Ajax Cruyff Court geopend. Het Sumatraplantsoen in stadsdeel Zeeburg kreeg om 14.00 uur de primeur.

De groepsfoto op het nieuwe Cruyff Court op het Sumatraplantsoen. De groepsfoto op het nieuwe Cruyff Court op het Sumatraplantsoen.

Onder het toeziend oog van Fatima Elatik (stadsdeelwethouder sport), Carole Thate (directeur Johan Cruyff Foundation), Carolien Gehrels (wethouder sport gemeente Amsterdam) en Jan Olde Riekerink (hoofd jeugdopleidingen Ajax) speelde Ajax E1 de eerste wedstrijd tegen een buurtteam. Doel van de Cruyff Courts is om de jeugd in dichtbevolkte wijken de mogelijkheid te geven te sporten in een veilige omgeving.

Fatima Elatik en Carole Thate spreken de aanwezigen toe. Fatima Elatik en Carole Thate spreken de aanwezigen toe.
Namens Ajax was hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink aanwezig in Zeeburg. Namens Ajax was hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink aanwezig in Zeeburg.
Het nieuwe veldje werd meteen in gebruik genomen. Het nieuwe veldje werd meteen in gebruik genomen.
De 14 regels van de legendarische nummer 14. De 14 regels van de legendarische nummer 14.
Ondanks het slechte weer trok de opening van het Cruyff Court veel enthousiaste toeschouwers. Ondanks het slechte weer trok de opening van het Cruyff Court veel enthousiaste toeschouwers.