Menu
Cruyff Court Van der Wiel op Curaçao

Cruyff Court Van der Wiel op Curaçao

Gregory van der Wiel heeft dinsdag zijn eigen Cruyff Court op Curaçao geopend. De rechtsback van Ajax werd in 2010 verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. De daaraan gekoppelde Johan Cruijff Prijs bestaat uit een beeldje en een Cruyff Court op een locatie naar keuze. De Oranje-international selecteerde daarvoor de wijk Sapaté op Curaçao.

In het bijzijn van Minister-President Schotte van Curaçao opende Van der Wiel zijn nieuw aangelegde Cruyff Court met een voetbaltoernooi voor de lokale jeugd. De wijk Sapaté is gekozen in samenwerking met de Integrale Wijkaanpak Curaçao, die onderzoek heeft gedaan naar de meest geschikte locatie binnen de vijf aandachtswijken van Curaçao.

Als geen ander bieden Cruyff Courts een veilige, mooie omgeving waar kinderen het gehele jaar door buiten kunnen sporten, middenin de wijk. In samenwerking met lokale organisaties en de Johan Cruyff Foundation worden activiteiten georganiseerd op en rond het veldje in Sapaté. Hiermee draagt het nieuwe Cruyff Court bij aan het verhogen van de leefbaarheid van de wijk.

Onlangs opende ook Miralem Sulejmani zijn eigen Cruyff Court in de Amsterdamse wijk Holendrecht. De aanvaller van werd in 2008 gekozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Johan Cruyff Foundation

Meer informatie over Cruyff Courts

Van der Wiel temidden van de jeugd op het Cruyff Court op Curaçao. Van der Wiel temidden van de jeugd op het Cruyff Court op Curaçao.