Menu
Cruyff Foundation 14K Run: inschrijven kan nog dit weekend

Cruyff Foundation 14K Run: inschrijven kan nog dit weekend

Je hebt nog tot en met zondag 15 april om je in te schrijven voor de Cruyff Foundation 14K Run. Deze Social Run is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff en ter ondersteuning van de Johan Cruyff Foundation. Het hardloopevenement wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation, samen met Ajax en Le Champion, en heeft plaats op woensdag 25 april (de geboortedag van Johan Cruijff).

Naast de 14K Run kan men zich ook opgeven voor de Business 14K Run, de 5K Run en de Kids Run. Via de verkoop van de startbewijzen en een speciaal actieplatform wordt geld ingezameld voor de projecten van de Cruyff Foundation, die jeugd wereldwijd de ruimte geeft om te sporten en te spelen. De opbrengst van de Kids Run is dit jaar bestemd voor de Ajax Foundation, die zich richt op gelijke kansen voor kinderen.

Parcours  & inschrijven
De Cruyff Foundation 14K Run start bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en eindigt in de Amsterdam ArenA. De route voert langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp.  Inschrijven kan via: www.cruyff-foundation14krun.nl.

Andere onderdelen waarvoor ingeschreven kan worden zijn de 5K Run en de Kids Run, die plaatsvinden in en om de ArenA. Bedrijven kunnen met een zakelijk of VIP-team meedoen aan de Business 14K Run. De diverse runs zijn uiteraard ook toegankelijk voor sporters met een beperking.

Ook dit jaar zullen verschillende ambassadeurs van de Cruyff Foundation en Ajax zich inzetten om geld in te zamelen. Vorig jaar waren dat onder meer John Heitinga, Sjaak Swart en Estelle Cruijff.

14K Run actieplatform
Zowel deelnemende bedrijven als particulieren worden opgeroepen om geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation via een speciaal 14K Run actieplatform. Daarmee worden projecten ondersteund om jeugd wereldwijd de ruimte te geven om zichzelf te ontwikkelen.

Schrijf je hier in

Tekst en beeld: Ajax.nl