Menu

Cruz en Valencia willen met elkaar champagne drinken

Daniel Cruz en José Valencia zijn dit jaar vaste waarden voor Jong Ajax. Vorig seizoen kwamen zij tot de halve finales van de Amstel Cup, hoewel Cruz een groot deel miste vanwege hardnekkige blessures. Ze hopen de successen met Jong Ajax te herhalen.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
Valencia: ,,Kerst vier ik met mijn familie in Equador. Op Kerstavond gaan we naar de kerk, daarna eten we. Op eerste Kerstdag pakken we de hele dag cadeautjes uit, van tien uur ‘s ochtends tot zes uur ’s avonds en eten we snoepjes. Eind van de middag gaan we naar de kerk. Daarna gaan we eten, kalkoen. Op oudjaar komen we met de familie bij elkaar en kletsen we de hele avond."
Cruz: ,,Wij vieren kerst in Colombia met heel veel cadeautjes onder de kerstboom. Op eerste kerstdag eten ook wij ’s avonds kalkoen. Om 12.00 ’s nachts maken we de cadeautjes open. Met oudjaar doe ik eigenlijk hetzelfde als José. Ook wij blijven eigenlijk alle feestdagen binnen, met familie."


Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
Valencia: ,,Het belangrijkste was dat we met Jong Ajax zo ver kwamen in de Amstel Cup. Het was een mooi jaar voor mij. Buiten de successen in de beker, werden we ook kampioen met Jong Ajax. Daarnaast was het ook een beetje een frustrerend jaar, want ik had gehoopt dat ik wat verder zou komen dan het tweede elftal. Op privé-gebied is er niet veel belangrijks gebeurd."
Cruz: ,,Voor mij was de operatie in maart het belangrijkste. Verder was het een erg slecht jaar. Een vriend van me is overleden na een ongeluk. Het enige goede is, dat ik daardoor heb ingezien dat je familie het allerbelangrijkste is. Mijn vader en moeder zijn er altijd voor mij."


Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
Valencia: ,,Ik hoop dat ik een betere voetballer wordt. Misschien kan ik doorgroeien naar het eerste, of eventueel een andere club. Bovenal hoop ik dat ik gezond blijf en niet geblesseerd raak. Dat is mijn doel voor het komend jaar."
Cruz: ,,Het enige dat ik hoop, is dat ik fit blijf. Verder niets."


Met wie zou je graag champagne willen drinken?
Valencia: ,,Met Daniel Cruz"
Cruz: ,,Jeetje wat zeg je nou? Nu moet ik jou zeker ook noemen? Met José, dus!"