Menu

Cruz succesvol met GBA

Daniel Cruz, de verhuurde Ajacied, won met GBA van Cercle Brugge. Petri Pasanen speelde niet bij Portsmouth, dat met 4-3 verloor bij Tottenham Hotspur.

Het Portsmouth van de verhuurde verdediger Petri Pasanen ging in de slotfase onderuit bij Tottenham Hotspur. Poyet maakte voor de Spurs in de 89ste minuut van de spectaculaire wedstrijd de 4-3. Pasanen kwam niet in actie voor de ploeg van trainer Harry Redknapp.

Germinal Beerschot Antwerpen, met Ajacied Daniel Cruz, won in België met 2-1 van Cercle Brugge. Cruz viel in de 62ste minuut in bij GBA en gaf zeven minuten later de voorzet waaruit Camara de gelijkmaker kon scoren. Snelders maakte de winnende treffer in de 87ste minuut. GBA bezet de zevende plaats in de Juipiler League.
Oud-Ajacied Wamberto bleef met zijn nieuwe club Bergen bij Lokeren steken op 0-0.

In de Italiaanse Serie A zorgde voormalig Ajax-captain Cristian Chivu met zijn AS Roma voor een opvallende uitslag door in Rome het sterke Juventus met 4-0 terug te wijzen. AS Roma staat op de tweede plaats in Italië, achter lijstaanvoerder AC Milan. Internazionale, met de oud-Ajacied Andy van der Meyde als niet-gebruikte wisselspeler, kwam bij Sampdoria niet verder dan 2-2.

Voormalige Ajax-spitsen doen het goed in Portugal. Clyde Wijnhard scoorde voor Beira Mar tegen Rio Ave (1-1) en Benni McCarthy van lijstaanvoerder FC Porto staat bovenaan
het topscorersklassement met 12 treffers.