Menu
Cuenca heeft zin in nieuw avontuur

Cuenca heeft zin in nieuw avontuur

Joan Isaac Cuenca López, beter bekend onder zijn voetbalnaam Cuenca, ontving dinsdag zijn eerste Ajax-shirt uit handen van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De kersverse Ajacied, overgekomen van FC Barcelona, heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur in Amsterdam.

Op de laatste dag van de transferwindow nam Ajax donderdag Cuenca op huurbasis over van FC Barcelona. Het nieuwe avontuur van de vleugelaanvaller startte afgelopen zondag toen hij in Amsterdam aankwam. Een dag later volgde de medische keuring, waarna hij dinsdag eindelijk zijn eerste Ajax-shirt ontving uit handen van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Cuenca heeft twee rugnummers toebedeeld gekregen. In de competitie en in de KNVB Beker speelt hij met rugnummer 11. Omdat dat rugnummer al eerder in gebruik is geweest op Europees niveau, speelt Cuenca in de UEFA Europa League met rugnummer 28.

Overmars wenste de Spanjaard veel succes voor het komende half jaar. ,,Ik denk dat ik me snel kan aanpassen. Ik heb heel veel zin om hier te spelen'', glunderde Cuenca voor de camera van Ajax TV.

Het interview met Cuenca is later op de dag te zien op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst