Menu

Culina scoort zijn zevende treffer

Jason Culina heeft afgelopen speelronde alweer zijn zevende competitiedoelpunt gemaakt. De voormalig Ajacied bepaalde de eindstand bij FC Twente tegen RBC Roosendaal op 3-0.

Dat betekende dus dat Sander Boschker opnieuw de nul hield en dat was alweer de vijfde keer in 2005. Bij RBC speelden de oud-Ajacieden Danny Hesp, Melvin Fleur en Pius Ikedia mee. De laatste zou volgens de media een gesprek hebben aangevraagd met AZ om het contract dat hij heeft gesloten met de Alkmaarse club te bespreken.

Martijn Reuser en Kevin Bobson kwamen met de schrik vrij tegen de tien man van FC Den Bosch. Hun club Willem II was op achterstand gekomen, maar boog in de 74ste en 86ste minuut de score alsnog in Tilburgs voordeel om. Dennis Schulp was bij de Bossche ploeg in de 78ste minuut ingevallen.

Victor Sikora kreeg tien minuten speeltijd bij sc Heerenveen. De huurling kwam bij een 0-1 achterstand in het veld en zag zijn teamgenoot Samaras gelijkmaken voor de thuisploeg. RKC ging echter met de winst strijken. Bij de Waalwijkers speelden Thomas Vermaelen, Serginho Greene en Michael Krohn-Dehli mee.

Richard Knopper heeft de weg naar het doel gevonden. De speler van Vitesse scoorde in de derde opeenvolgende wedstrijd. Dit keer was het de 0-2. NAC scoorde nog tegen, maar de winst in Breda was voor Hersi, Yakubu, die nog een gele kaart kreeg, Knopper en hun medespelers.

AZ kwam goed weg in eigen huis tegen De Graafschap. Henk Timmer, Tim de Cler, Denny Landzaat, Olaf Lindenbergh en Co Adriaanse kwam met AZ op een 0-1 achterstand. De Alkmaarders kwamen, onder andere door een goal van Landzaat, terug in de wedstrijd en namen met 3-1 de leiding. In de slotfase schoot het team van Milan Berck Beelenkamp de 3-2 nog binnen.