Menu

Culina voelt zich gewild in Antwerpen

Jason Culina kwam afgelopen zaterdag voor de tweede keer binnen de lijnen bij Germinal Beerschot Antwerpen. De Ajacied is tot het einde van het seizoen verhuurd aan de zusterclub. Al in zijn tweede invalbeurt scoorde hij. Dat was reden voor de officële website van GBA om de jonge Australiër eens nader te introduceren. Het verhaal is gemaakt door de Gazet van Antwerpen.

Wij zijn zo vrij om het verhaal integraal over te nemen.

ANTWERPEN - Invallen en scoren: dat deed Jason Culina zaterdagavond tegen Harelbeke. Een tiental minuten voor affluiten nam de jonge Australiër de plaats in van Robby Van de Weyer, wat later zorgde hij op aangeven van Cisse Severeyns - die andere invaller - voor de 2-0. Een doelpunt van goudwaarde, bleek enkele ogenblikken later.

Amper een minuut na Culina scoorde Thompson voor Harelbeke de aansluitingstreffer. De hoop flakkerde weer even op voor de West-Vlamingen - heel even maar - want weinige ogenblikken later galmde het eindsignaal door het Olympisch stadion. 2-1, goed voor 3 punten die Germinal Beerschot doen oprukken in het klassement. "Een heel moeilijke wedstrijd", blikt invaller en matchwinnaar Jason Culina op de overwinning terug. "Voor rust maakte Harelbeke het ons moeilijk, na de pauze kwamen wij beter in ons spel. Uiteindelijk graaiden we toch de 3 punten mee, ik ben heel tevreden."

Culina verving in de slotfase Robby Van de Weyer, en aangevuurd door de Kielse aanhang, toverde de middenvelder meteen enkele leuke trucjes uit de schoenen. "Ik speel met vertrouwen, ja. Maar als je invalt, verwachten de supporters ook dat je zoiets doet. We hebben een heel goed publiek, de supporters staan achter me. Dat geeft een geweldig gevoel. Als ik inval wil ik goed spelen, mijn best doen en stel me dan volledig ten dienste van het elftal. Momenteel bleven mijn optredens beperkt tot twee korte invalbeurten, maar als ik telkens goed presteer, kan ik misschien wel een basisplaats veroveren. Ik grijp elke kans die ik krijg, hopelijk krijg ik volgende week wat meer speelgelegenheid.''

,, Maar als de ploeg wint, ben ik blij, en als ik daartoe mijn steentje kan bijdragen, is dat des te beter. Welke doelen ik me dit seizoen nog stel? Tja, ik ga ook niet te veel verwachten, wil geen onmogelijke ambities koesteren. Het belangrijkste is dat ik wedstrijden kan spelen om zo beter te worden. Dat de invallers het de trainer moeilijk maken door zo sterk te presteren? Dat is dan een positief probleem."

Volgende week wacht Germinal Beerschot een verplaatsing naar Club Brugge, dat dit weekend zijn 4de opeenvolgende gelijkspel boekte. Misschien is dit wel het ideale moment om naar het Jan Breydelstadion af te zakken? "Germinal Beerschot is de underdog, we hebben er absoluut niets te verliezen", besluit Culina.

Website Germinal Beerschot Antwerpen

Gazet van Antwerpen