Menu

Culina: '' Wat een briljante sfeer''

De spelers van Ajax 2 acteren nooit in de Amsterdam ArenA, maar woensdagavond in de achtste finales van de Amstel Cup, mochten de talenten voor meer dan tienduizend supporters aantreden tegen FC Twente. Dat verliep als een droom, want de lichting 1982 - bijna alle spelers van dat team zijn in dat jaar geboren- won met 2-1 na verlenging.

Jason Culina schoot in blessuretijd Ajax langszij met een wonderschone treffer. ,,Tsja, het was een goede goal", vond de immer bescheiden Australiër. ,,We deden ons best en probeerde de kans te pakken. Het was een briljante sfeer in het stadion, dat zou elke week zo moeten zijn."

Culina aarzelde niet en passeerde Boschker. ,,Ik had het tien minuten eerder al een keer geprobeerd maar toen eindigde de bal bij de cornervlag. Nu dacht ik ' ik doe iets'. Ik hoop dat dit de belangrijkste goal uit mijn leven is."

De aanvallende middenvelder werd vorig seizoen uitgeleend aan GBA en hoopt uiteraard zoals iedere speler dat dit een doorbraak betekent. ,,Ik heb nog twee jaar een contract. Hier ben ik drie jaar en als ik de kans krijg wil ik graag blijven, maar we moeten zien wat er gebeurt."

Culina zorgde dus met zijn doelpunt voor de verlenging, Walker schoot Ajax 2 naar de volgende ronde van het Amstel Cuptoernooi. ,,De wedstrijd was heel spannend, wij zijn nog een tweede team dat tegen een eerste moet spelen. Bij 0-1 werd het moeiijk. Het was niet zo dat we geen respect hadden voor Twente, maar we wilden winnen. Dat zei iedereen ook in de kleedkamer. Bij de penalty concentreerde ik me op de bal en op het doel. Ik weet dat Boschker vaak penalty's stopt, maar ik schiet altijd in de hoek. Dat deed ik ook tijdens de wereldbeker."

Walker werd op 17-jarige leeftijd met Brazilië wereldkampioen. Ook in dat team was hij de aanvoerder. Maar deze zege op FC Twente zal ongetwijfeld ook hoog op het palmareslijstje van Walker prijken. ,,Toen die penalty zat, werd ik helemaal gek. Het leek wel een beetje carnaval."